Μήλο στη διατροφή του μωρού: Πότε να το εισάγετε, τι να προσέξετε

Συμβουλές για να εισάγετε τα μήλα στη διατροφή του μωρού.

Μήλο στη διατροφή του μωρού: Πότε να το εισάγετε, τι να προσέξετε

Το μήλο είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την ανάπτυξη του μωρού. 

Bigstock

Τα μήλα είναι νόστιμα και πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Αποτελούνται κατά 85% από νερό και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, βιταμίνη C και ριβοφλαβίνη. Μπορείτε να τα εισάγετε στη διατροφή του μωρού ήδη από τον έκτο μήνα αρκεί να σερβίρονται με τον κατάλληλο και ασφαλή τρόπο.

Πώς να σερβίρετε τα μήλα στο μωρό

Υπάρχουν δύο τρόποι να σερβίρετε τα μήλα στο μωρό. Ο πρώτος είναι τα μαγειρέψετε στον ατμό και να τα πολτοποιήσετε ή να τα πολτοποιήσετε κατευθείαν, ώστε να αποκτήσουν μία βελούδινη υφή. Ο δεύτερος τρόπος είναι να το κόψετε το μήλο σε πάρα πολύ μικρά και λεπτά κομμάτια, σαν τρίμματα, για να μπορεί το μωρό να τα φάει με τα χέρια του.

Εάν προσφέρετε στο μωρό μεγαλύτερα κομμάτια, το ιδανικό είναι πρώτα να τα ψήσετε. Εάν η φλούδα βοηθά το παιδί να πιάσει καλύτερα το κάθε κομμάτι αφήστε την και αφαιρέστε την προσεκτικά μόλις φάει τη σάρκα του φρούτου.

Τα μεγάλα κομμάτια μήλου που δεν έχουν ψηθεί θεωρούνται επικίνδυνα για πνιγμό στα παιδιά μικρότερα των τεσσάρων ετών. Επίσης, μέχρι και τον πρώτο χρόνο προτείνεται να αποφεύγεται ο χυμός μήλου μίας και γενικά οι ειδικοί συμβουλεύουν τους γονείς να δίνουν ολόκληρα τα φρούτα.

Τα οφέλη του μήλου για το μωρό

Είναι καλή πηγή ενέργειας. Τα μήλα περιέχουν υδατάνθρακες οι οποίοι αποτελούν και τη σημαντικότερη πηγή ενέργειας σε μία υγιεινή διατροφή.

Ενισχύουν το ανοσοποιητικό. Περιέχουν αντιοξειδωτικά τα οποία σύμφωνα με έρευνες, προστατεύουν από το άσθμα και ασθένειες.

Προσφέρουν στο μωρό πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Τα μήλα είναι πλούσια σε βιταμίνες και μέταλλα, συστατικά που είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη των παιδιών.

Ενισχύουν την γνωστική ανάπτυξη. Επίσης, τα μήλα περιέχουν ένα είδος φυτικού φλαβονοειδούς που ονομάζεται Quercetin, το οποίο ενισχύει τη μνήμη και διατηρεί τα εγκεφαλικά κύτταρα υγιή.

Με πληροφορίες από beingtheparent.com, whattoexpect.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved