Λαχταριστές συνταγές με γιαούρτι για το μωρό σας

Ανακατέψτε το απλό γιαούρτι με φρούτα και το μωρό σας θα ενθουσιαστεί από την γεύση του.

Λαχταριστές συνταγές με γιαούρτι για το μωρό σας
Bigstock

Εάν ξέρετε πώς να παρουσιάσετε το γιαούρτι στα μωρά σας, σίγουρα αυτές οι συνταγές-προτάσεις θα σας φανούν χρήσιμες.

Πολλοί γονείς φοβούνται να δώσουν γιαούρτι στα μωρά τους λόγω του γενικού κανόνα των παιδίατρων «όχι γαλακτοκομικά τον πρώτο χρόνο». Ωστόσο, σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Pediatrics, είναι ασφαλές να εισάγετε το γιαούρτι στη διατροφή του μωρού σας ήδη από τον 6ο μήνα.

Οποιοδήποτε γάλα εκτός από το μητρικό γάλα γενικά δεν συνιστάται κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ωστόσο, το γιαούρτι επιτρέπεται και αξίζει να γνωρίζετε ότι είναι μια εύπεπτη πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου.

Τα οφέλη του γιαουρτιού στα μωρά

Πριν συμπεριλάβετε το γιαούρτι στη διατροφή του μωρού σας, βεβαιωθείτε γνωρίζετε κάποια από τα οφέλη του.

1. Πέψη:

Τα υψηλά επίπεδα πρωτεΐνης, ασβεστίου και άλλων βοηθούν στην ομαλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Περιέχει γαλακτοβάκιλλο και μειώνει τον ερεθισμό στο στομάχι του βρέφους, ανακουφίζοντας μάλιστα και από τη διάρροια . Το βακτήριο Streptococcus thermophilus που υπάρχει στο γιαούρτι μειώνει επίσης τους κολικούς.

2. Ανοσοποιητικό σύστημα:

Το γιαούρτι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του βρέφους. Το γαλακτικό οξύ που υπάρχει στο γιαούρτι ενισχύει το ανοσοποιητικό και τον συνολικό αμυντικό μηχανισμό του σώματος. Η τακτική κατανάλωση γιαουρτιού θα καταπολεμίσει τυχόν βακτήρια που προκαλούν λοιμώξεις, φλεγμονές, διάρροια και δυσεντερία.

3. Πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών:

Το γιαούρτι θα παρέχει επίσης στο μωρό σας απαραίτητα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνη A, B, C, D, E, ασβέστιο, ψευδάργυρο, κάλιο, νάτριο, ψευδάργυρο και φώσφορο. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά βοηθούν στην υγεία των οστών και τη συνολική ανάπτυξη του παιδιού σας.

4. Αντιμετωπίζει την αϋπνία:

Ένα από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα βρέφη είναι η αϋπνία. Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β και η τρυπτοφάνη διεγείρουν την παραγωγή σεροτονίνης, ενός νευροδιαβιβαστή που ρυθμίζει τον ύπνο.

Συνταγές με γιαούρτι για μωρά

Γλυκοπατάτα με γιαούρτι

  • 1 μήλο
  • 1/2 γλυκοπατάτα βρασμένη
  • 100 γραμμάρια απλό γιαούρτι

Πώς θα το φτιάξετε: Σε ένα μπλέντερ πολτοποιήστε τη γλυκοπατάτα με το μήλο. Έπειτα ανακατέψτε τα πολτοποιημένα φρούτα με το γιαούρτι και σερβίρετε στο μωρό σας.

Γιαούρτι με μπανάνα

  • 100 γραμμάρια γιαούρτι
  • 1 μπανάνα

Πώς θα το φτιάξετε: Πολτοποιήστε με ένα μπλέντερ την μπανάνα και ανακατέψτε μετά τον πουρέ στο γιαούρτι. Το μικρό σας θα ξετρελαθεί.

Γιαούρτι με κεράσι

  • 1/2 κούπα κεράσια (χωρίς κουκούτσια)
  • 2/3 κούπας γιαούρτι

Πώς θα το φτιάξετε: Σε ένα μπλέντερ βάλτε τα κεράσια, πολτοποιήστε τα και έπειτα ανακατέψτε τα με το γιαούρτι.

Γιαούρτι με μάνγκο

  • 1/3 κούπας μάνγκο καθαρισμένο
  • 1/2 κούπα γιαούρτι

Πώς θα το φτιάξετε: Πολτοποιήστε σε ένα μπλέντερ το μάνγκο και έπειτα αναμείξτε τον πουρέ με το γιαούρτι.

πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved