Γρανίτες βερίκοκο - Πεντανόστιμες και με πολλά οφέλη για τα παιδιά

Τα παιδιά λατρεύουν τις γρανίτες και σήμερα αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας μια συνταγή για γρανίτες που θα φτιάξετε με ένα φρούτο που λατρεύουν όλα τα παιδιά. Τα βερίκοκά.

Γρανίτες βερίκοκο - Πεντανόστιμες και με πολλά οφέλη για τα παιδιά

Το βερίκοκο ένα φρούτο με εξαιρετικές θρεπτικές ουσίες. Η εποχή του κρατάει λίγο, ξεκινά τώρα στο τέλος Μαΐου και τελειώνει προς τα τέλη Ιουνίου με αρχές Ιουλίου. Γι' αυτό θα πρέπει να εκμεταλλευτείτε την εποχικότητά τους και να φτιάξετε νόστιμα γλυκά, μαρμελάδες, παγωτά και φυσικά γρανίτες που θα δώσουν πολλή ενέργεια.

Τα οφέλη του βερίκοκου

Τα βερίκοκα είναι πλούσια πηγή διαιτητικών ινών καθώς και περιέχουν κάλιο, σίδηρο και αντιοξειδωτικά.

Το μικρό τους μέγεθος μη σας ξεγελά, τρία βερίκοκα μας δίνουν 60 θερμίδες.

Ορίστε τα θαυματουργά οφέλη των φρέσκων βερίκοκων:

granites paidia me berikoko 2

Είναι θαυμάσια πηγή βιταμίνης Α

Η βιταμίνη Α είναι σημαντική για την υγεία των ματιών, για τη καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού, την αναπαραγωγή και τη διατήρηση του υγιούς δέρματός και του σκελετού. Υπάρχουν δύο τύποι βιταμίνης Α, ο πρώτος τύπος προσχηματισμένης βιταμίνης Α βρίσκεται στις διάφορες πηγές κρέατος (κόκκινο κρέας, πουλερικά, ψάρια) και ο δεύτερος τύπος η προβιταμίνη Α στα φρούτα και τα λαχανικά. Ο πιο κοινή μορφή της προβιταμίνης Α, που βρίσκεται στα τρόφιμα και στα συμπληρώματα διατροφής, είναι το β-καροτένιο.

Είναι σημαντική πηγή καλίου

Το κάλιο είναι ηλεκτρολύτης που βοηθάει στη ισορροπία των υγρών, στη λειτουργία των μυών και στη ρύθμιση της αρρυθμίας. Επίσης βοηθά στη καλή πέψη και στην υγεία των οστών. Η κατάλληλη ημερήσια πρόσληψη βοηθά στη διατήρηση της φυσιολογικής αρτηριακής πίεσης και μειώνει το κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τέλος, είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών

Τα βερίκοκα έχουν υψηλή περιεκτικότητα διαλυτών φυτικών ινών οι οποίες βοηθούν στη διατήρηση υγιών επιπέδων γλυκόζης του αίματος και της χοληστερόλης.

Πώς θα φτιάξετε λαχταριστές γρανίτες βερίκοκο

granites paidia me berikoko 3

Αφιερώστε μόνο 10 λεπτά από το χρόνο σας για να φτιάξετε 6 λαχταριστές γρανίτες. Τόσες φτιάχνουν τα παρακάτω υλικά που θα σας δώσουμε.

Υλικά:

  • 2 κούπες βερίκοκα κομμένα στη μέση
  • ¼ κούπα γάλα καρύδας
  • 3 κ.τ.σ μέλι
  • 3 κ.τ.σ λάδι καρύδας
  • λίγα παγάκια

Δείτε την εκτέλεση στο βίντεο που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved