Προκαλούν τα προβλήματα λόγου και ομιλίας των μικρών παιδιών μαθησιακές δυσκολίες; (vid)

Προβλήματα λόγου, ομιλίας και μαθησιακές δυσκολίες: Συνδέονται μεταξύ τους;

Προκαλούν τα προβλήματα λόγου και ομιλίας των μικρών παιδιών μαθησιακές δυσκολίες; (vid)

Οι έρευνες δείχνουν ότι αν ένα παιδί εμφανίσει προβλήματα λόγου και ομιλίας στα προσχολικά έτη, τότε αυξάνονται σημαντικά οι πιθανότητες να αντιμετωπίσει μαθησιακές δυσκολίες με την ένταξή του στο δημοτικό.

Δυστυχώς όμως, κάποιες φορές το πρόβλημα γίνεται φανερό στους εμπλεκόμενους (γονείς και εκπαιδευτικούς) μόνο μετά την ένταξη του παιδιού στην Α’ Δημοτικού.

Ακόμη χειρότερα, για ορισμένα παιδιά είναι πλέον πολύ αργά για να αντιμετωπιστεί κάθε είδους δυσκολία στον προφορικό λόγο έγκαιρα με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν να δημιουργούνται κενά τα οποία δεν καλύπτονται εύκολα.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε ποιες μπορεί να είναι οι πιθανές συνέπειες που θα υπάρξουν στην μαθησιακή διαδικασία αν το παιδί αντιμετώπισε δυσκολίες στον προφορικό λόγο κατά τα προσχολικά έτη οι οποίες δεν θεραπεύτηκαν.



Είναι πολύ σημαντικό να εντοπίζονται εγκαίρως τα προβλήματα της επικοινωνίας (λόγος και ομιλία) και για αυτό τον σκοπό παίζουν σημαντικό ρόλο ο παιδίατρος, αλλά και ο παιδαγωγός της νηπιακής και προσχολικής ηλικίας.

Γεωργία Ρούσσου
Λογοθεραπεύτρια
e-mail: georoussou30@gmail.com
YouTube Channell: ΠΑΙΖΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΜΙΛΩ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved