Μωρό και περπάτημα: Tips για να βοηθήσετε το μωρό σας να περπατήσει

«Πότε θα περπατήσει το μωρό μου;» Αυτή είναι μια από τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι μαμάδες, πριν ακόμη το μωρό κλείσει το πρώτο του έτος.

Μωρό και περπάτημα: Tips για να βοηθήσετε το μωρό σας να περπατήσει

Τελικά είναι το άγχος; Είναι η σύγκριση; Ό, τι και είναι… μαμάδες μην αγχώνεστε. Δείτε παρακάτω μερικές συχνές ερωτήσεις αλλά και απαντήσεις σχετικά με αυτό.

Πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να μάθει ένα μωρό να περπατάει;

Τα περισσότερα μωρά κάνουν τα πρώτα τους βήματα κάποια στιγμή μεταξύ 9 και 12 μηνών και περπατούν καλά μέχρι να είναι 14 ή 15 μηνών. Μην ανησυχείτε αν το παιδί σας διαρκεί λίγο περισσότερο. Ορισμένα τέλεια φυσιολογικά παιδιά δεν περπατούν μέχρι να είναι 16 ή 17 μηνών.

prota vimata

Μπορεί ένα μωρό σε ηλικία έξι μηνών να περπατήσει;

Πρώτον, πρέπει να γνωρίζετε ότι οι περπατούρες μωρών θεωρούνται σήμερα επιβλαβείς. Η τόνωση της βάδισης πριν το παιδί βρεθεί στη σωστή φάση ανάπτυξης είναι επίσης κακό. Μια συνηθισμένη δραστηριότητα ενός 6 μηνών είναι να βρεθεί ή να σέρνεται, να μην σταθεί και να περπατήσει (είναι πολύ νωρίς για περπάτημα, αν και μπορεί να είναι εντάξει όχι υπερδιέγερση, όπως φαίνεται εδώ).

Τα περισσότερα μωρά περπατούν στο πρώτο τους έτος;

Τα περισσότερα μωρά κάνουν τα πρώτα τους βήματα γύρω από τα πρώτα τους γενέθλια, αλλά το ηλικιακό εύρος κυμαίνεται από 9 έως 18 μήνες.

Είναι η βόλτα καλή για τα μωρά;

Όχι. Στην πραγματικότητα, μελέτες έχουν δείξει ότι τα μωρά που χρησιμοποιούν μια περπατούρα πραγματικά να μάθουν να περπατούν περίπου ένα μήνα αργότερα από όσους δεν το κάνουν. ... Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συστήνει να μην τα χρησιμοποιείτε όχι μόνο επειδή μπορούν να αποθαρρύνουν το παιδί σας από το να μάθει να περπατάει μόνο του αλλά και επειδή μπορεί να είναι επικίνδυνο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved