Παιχνίδια κατάλληλα για μωρά 6-12 μηνών - Τι κερδίζει το ενδιαφέρον τους

Παιχνίδια αιτίου και αποτελέσματος θα μπορούσαμε να αποκαλέσουμε την κατηγορία που απευθύνεται σε μωρά που έχουν περάσει τους 6 μήνες της ζωής τους.

Παιχνίδια κατάλληλα για μωρά 6-12 μηνών - Τι κερδίζει το ενδιαφέρον τους

Ο χαρακτηρισμός έχει σχέση με τον τρόπο που λειτουργούν. Είναι απλά στη χρήση και βοηθούν το παιδί να κατανοήσει ότι η κάθε πράξη του έχει ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Το αίτιο και το αποτέλεσμα είναι δύο έννοιες που αρχίζουν να κατανοούνται από το μωράκι ήδη από την ηλικία των 6 μηνών. Αναπτύσσονται και εξελίσσονται όμως διαρκώς μέσα στο μυαλουδάκι του.

Όταν το παιδάκι σας γίνει 9-10 μηνών μπορεί να καταλάβει πια ότι ασκεί μια δύναμη πάνω στα αντικείμενα. Ενθουσιάζονται με τα παιχνιδάκια αυτά που όταν πατήσει ένα κουμπί τους ακούγεται μουσικούλα ή με αυτά που έχουν εικόνες που αλλάζουν με τη δική του παρέμβαση. Τους αρέσουν πολύ ακόμα στα ταμπούρλα, τα ξυλόφωνα τα μουσικά κουτάκια γιατί με δική του πρωτοβουλία προκαλείται ήχος ή ν’ανάβει κάποιο φωτάκι και η διαπίστωση ότι μπορεί να το ξανακάνει όποτε θέλει μόνο του, το γεμίζει χαρά και ικανοποίηση.

babyplay

Περισσότερο όμως του αρέσουν τα πιο ρεαλιστικά παιχνίδια.Αυτά που ανακαλύπτει στους χώρους του σπιτιού. Πατάει ένα διακόπτη και το φως στο δωμάτιο ανάβει ή σβήνει ανάλογα με τη δική του επιλογή. Χτυπάει το κουδούνι της εξώπορτας και ακούει τον ήχο σε όλο το χώρο. Πατάει ένα κουμπί στο τηλεκοντρόλ και ενθουσιάζεται με το συνδυασμό εικόνας και ήχου που εκπέμπει η τηλεόραση.

Ο, τι κάνει έχει ένα αποτέλεσμα, η αιτία του οποίου είναι το ίδιο το μωρό σας, Κατά το τέλος του χρόνου, θα διαπιστώσετε ότι η ικανότητά του να ανακαλύπτει έχει εξελιχθεί. Αν πάρετε ένα παιχνιδάκι και το κρύψετε κάτω από ένα κουτί , το μωράκι σας θα καταλάβει ότι πρέπει να σηκώσει το κουτί για να βρει το παιχνίδι του.

Διαβάστε επίσης

Ποια παιχνίδια βοηθούν την ανάπτυξη της επιδεξιότητας του παιδιού και της φαντασίας του
Τι παιχνίδια μπορούμε να αγοράσουμε για ένα μωρό έως 12 μηνών;
Παιχνίδια κατάλληλα για βρέφη από 4 έως 7 μηνών

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved