Το μωρό κλαίει ακολουθώντας συγκεκριμένο μοτίβο;

Τους πρώτους μήνες καλείστε να συνηθίσετε τα κλάματα του μωρού. Προσπαθείστε να έχετε κατά νου ότι το κλάμα είναι ο τρόπος του μωρού για να επικοινωνεί.

Το μωρό κλαίει ακολουθώντας συγκεκριμένο μοτίβο;

Είναι η πρώτη μορφή επικοινωνίας που χρησιμοποιεί και αποτελεί δείγμα υγιούς ανάπτυξης. Στην πραγματικότητα θα ανησυχούσατε αν δεν έκλαιγε καθόλου.

Το κλάμα λοιπόν είναι φυσιολογικό και δεν σημαίνει ότι κάνετε κάτι λάθος. Πολλοί γονείς έχουν συναισθήματα ενοχής και κλαίνε όταν κλαίνε τα μικρά τους, ιδίως στην αρχή, σαν να πρόκειται για δικό τους λάθος που το νεογέννητο μωρό τους είναι δακρυσμένο. Προσπαθήστε λοιπόν να αποφύγετε τέτοιες αρνητικές σκέψεις.
Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι τα μωρά κλαίνε ακολουθώντας συγκεκριμένο μοτίβο. Η περίοδος κορύφωσης για το κλάμα είναι οι πρώτοι τρεις μήνες της ζωής και τα μωρά κλαίνε συχνότερα όταν είναι 6-7 εβδομάδων. Ένα μωρό κλαίει πολύ συνήθως νωρίς το απόγευμα παρότι ξεσπάει σε κλάματα και άλλες ώρες της ημέρας.

Μελέτες έχουν δείξει ότι το ένα τέταρτο των βρεφών έχουν περιόδους συνεχούς κλάματος χωρίς εμφανή αιτιολογία. Τέλος, δεν υπάρχουν διαφορές στο φύλο – αγόρια και κορίτσια κλαίνε το ίδιο.

Να έχετε υπομονή

Ολοι έχουν μια συνταγή επιτυχίας όσον αφορά τους τρόπους ανακούφισης ενός μωρού που κλαίει. Όποια τακτική κι αν ακολουθήσετε , να την εφαρμόσετε για λίγες εβδομάδες. Εκτός κι αν είστε τόσο τυχερή που αποδώσει αμέσως η νέα μέθοδος. Να αλλάζετε τακτική μόνο αν διαπιστώσετε αρνητική ανταπόκριση έπειτα από την έλευση δύο ή τριών εβδομάδων.

Φυσικά παίζει ρόλο και η αυτοπεποίθηση που έχετε ως γονιός. Αν κυριαρχείστε από ένταση και ανησυχία όταν παίρνετε αγκαλιά το μωρό που κλαίει – γεγονός που θα συμβεί στην αρχή- θα το αισθανθεί, με αποτέλεσμα να αυξηθεί και η δική του ένταση. Έτσι θα κλαίει ολοένα και πιο γοερά. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να είστε πολύ χαλαρή όταν προσπαθείτε να το καθησυχάσετε. Να υπενθυμίζετε στον εαυτό σας πως το κλάμα είναι ο τρόπος που διαθέτει να σας εκφράσει την ανάγκη για στοργή.

Διαβάστε επίσης

Είναι φυσιολογικό που το μωρό μου κλαίει συνέχεια;
Ποιοι είναι οι πιο συχνοί λόγοι που μπορεί να κλαίει ένα μωρό 6 μηνών έως 1 έτους
Κλάμα μωρού: 6 λόγοι που κλαίει ένα μωρό

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved