Περπατούρες: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία

Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία δεν τις συνιστά. 

Περπατούρες: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία

Οι περπατούρες έχουν κατασκευαστεί για να χρησιμοποιούνται την εποχή που το παιδί είναι σε θέση να κάθεται αλλά δεν είναι έτοιμο να περπατήσει.

Στις ΗΠΑ οι περπατούρες ενοχοποιούνται για περισσότερους από 28.000 τραυματισμούς το χρόνο. Θα σας συνιστούσαμε να προτιμήστε κάποιο σταθερό αντικείμενο, όπως κούνιες με ελατήρια και κίνηση κάθετη. Αποφύγετε ακόμη και τις κούνιες που κρεμιούνται στην κάσα της πόρτας. Υπάρχουν και περπατούρες με ροδάκια που αφαιρούνται και χωρίς ροδάκια και άλλες που επιτρέπουν μονάχα περιστροφικές κινήσεις.

perpatoura 2

Αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε περπατούρα

Αν παρόλα αυτά αποφασίσετε να χρησιμοποιήσει το παιδί σας την περπατουρα θα πρέπει να λάβετε κάποια μέτρα ασφαλείας και να μην ξεχνάτε ότι τα ατυχήματα μπορούν να συμβούν ακόμη και κάτω από τις ιδανικότερες συνθήκες.

  • Επιλέξτε περπατούρα με σκελετό σε σχήμα Χ
  • Προτιμήστε περπατούρα με πτυσσόμενα μέρη που αφήνουν ελεύθερο το διάσημα στο σημείο της άρθρωσης.
  • Θα πρέπει να έχει τουλάχιστον 6 ροδάκια, για να μην υπάρχει κίνδυνος ανατροπής.
  • Χρησιμοποιείτε την περπατούρα μόνο σε ομαλό και επίπεδο πάτωμα, χωρίς χαλιά και μακριά από τα κατώφλια και τα σκαλιά.

Πάντα να θυμάστε ποτέ να μην αφήνετε το μωρό στην περπατούρα χωρίς επίβλεψη. Μπορεί κάποιοι γονείς να πιστεύετε ότι η περπατούρα είναι η καλύτερη λύση στην ελευθερία κινήσεων, αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς, καθυστερεί τη βάδιση καθώς υποστηρίζει μόνο τον κορμό του μωρού δίνοντάς του τη δυνατότητα να στηρίζει το βάρος του σώματός του σε αυτά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved