Δέκα πιο συνηθισμένοι λόγοι που τα μωρά ξυπνούν τη νύχτα και πως να το αντιμετωπίσετε

Ο πρώτος χρόνος είναι συνήθως η πιο δύσκολη περίοδος και για τη μητέρα και για το μωρό.

Δέκα πιο συνηθισμένοι λόγοι που τα μωρά ξυπνούν τη νύχτα και πως να το αντιμετωπίσετε

Είναι μια φάση αϋπνίας και για τους δύο και ειδικά για τη μητέρα η οποία πρέπει να αγωνίζεται καθημερινά για να αντιμετωπίσει τα καθήκοντα της μητρότητας, όλο το εικοσιτετράωρο.

Μήπως έχετε και εσείς ένα μωράκι που ξυπνάει ξαφνικά μέσα στη νύχτα, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που καταβάλετε για να το κοιμίσετε; Εάν εξακολουθείτε να αναρωτιέστε γιατί συμβαίνει αυτό, διαβάστε παρακάτω δέκα λόγους για να μάθετε ποια θα μπορούσε, ενδεχομένως, η αιτία που ξαγρυπνάτε παρέα με το μικρό σας.

Λόγοι που το κάνουν να ξυπνάει μέσα στη νύχτα

  1. Μπορεί να αισθάνεται πολύ κρύο ή ζέστη
  2. Να το ενοχλεί ένα φωτάκι που έχετε βάλει ή ακόμα και να το ενοχλεί το σκοτάδι
  3. Κάποιος θόρυβος μέσα στη νύχτα μπορεί να το τρομάξει
  4. Μπορεί να ήταν πρόσφατα άρρωστο και να συνεχίζει να είναι ανήσυχο
  5. Να έχει αλλάξει η ρουτίνα του μωρού επηρεάζοντάς το και προκαλώντας του αναστάτωση
  6. Μπορεί να δοκιμάζει μια νέα δεξιότητα-ικανότητα που ανακάλυψε, τη νύχτα
  7. Μπορεί απλά να του έφυγε η πιπίλα
  8. Κολικοί-πονάκια κοιλιάς
  9. Επειδή έχει μάθει να κοιμάται στην αγκαλιά σας και όταν το βάζετε στην κούνια του μετά από λίγο αισθάνεται ότι κάτι έχει αλλάξει
  10. Μπορεί να μην έχει χορτάσει και να πεινάει στη μέση της νύχτας
ypnos morou 1

Πώς μπορείτε να αποτρέψετε να ξυπνάει τη νύχτα

Ελέγξτε την θερμοκρασία:
Φροντίστε η θερμοκρασία του δωματίου να είναι φυσιολογική, Να μην έχει πολύ ζεστή ούτε ούτε να κάνει πολύ κρύο. Η ιδανική θερμοκρασία είναι 22 C°.

Διατηρήστε μια ρουτίνα:
Για το μωρό σας είναι δύσκολο να προσαρμοστεί σε μια ξαφνική αλλαγή. Αν το βάζετε να κοιμάται μια συγκεκριμένη ώρα το βράδυ προσπαθήστε να τηρείτε αυτή την ώρα κάθε μέρα και να ακολουθείτε όλη τη διαδικασία που κάνετε πριν κοιμηθεί. Με αυτό το τρόπο θα καταλαβαίνει το μωρό σας ότι είναι ώρα για ύπνο.

Πλήρες γεύμα:
Εάν το μωράκι σας είναι χορτασμένο πριν πέσει για ύπνο, οι πιθανότητες να ξυπνήσει είναι μικρότερες. Βεβαιωθείτε ότι πριν κοιμηθεί έχει φάει ένα υγιεινό και χορταστικό βραδινό ώστε να μην πεινάσει. Επίσης η υγιεινή διατροφή είναι σημαντική, καθώς θα αποτρέψει τους κολικούς που μπορεί να είναι η αιτία που ξυπνάει.

Μην παίζετε στη μέση της νύχτας:
Αποφύγετε να παίζετε, να μιλάτε ή να κάνετε οποιαδήποτε δραστηριότητα κατά τη διάρκεια που έχει ξυπνήσει. Αν το απασχολήσετε είναι λογικό να έχει όρεξη για παιχνίδια και να ξαγρυπνήσει. Αν όμως απλά το παρηγορήσετε, του βάλετε την πιπίλα ή μείνετε απλώς δίπλα του, για να ηρεμήσει, είναι πιθανότερο να το πάρει ο ύπνος πιο γρήγορα.

Μην απελπίζεστε επειδή δεν κοιμάται το μωράκι σας τη νύχτα, σκεφτείτε ότι αυτό συμβαίνει μόνο τα πρώτα χρόνια και μετά βρίσκει το κάθε παιδί μόνο του το πρόγραμμα ύπνου.

Διαβάστε επίσης:
Βοηθήστε το μωρό σας να κοιμηθεί - Χρήσιμες συμβουλές
Ύπνος βρέφους για τον πρώτο μήνα όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved