Πώς να βοηθήσετε το μωρό σας να σταθεί όρθιο μόνο του

Η ανάπτυξη του παιδιού προχωρά από πάνω προς κάτω, γι’ αυτό ο έλεγχος των μυών των γονάτων, των κάτω άκρων και των πελμάτων σπάνια επιτυγχάνεται πριν από την ηλικία των 10 -11 μηνών.

Πώς να βοηθήσετε το μωρό σας να σταθεί όρθιο μόνο του

Μόνο τότε έχει δυναμώσει αρκετά το μωρό και έχει αρκετή ισορροπία, για να σηκώνουν τα πόδια του όλο το βάρος του και να μπορεί να στέκεται. Όταν το μωρό αποκτήσει αυτοπεποίθηση για να σηκώνεται όρθιο και να ξανακάθεται στο πάτωμα, θα απέχει ίσως γύρω στις 4 εβδομάδες από τη στιγμή που θα αρχίσει να στηρίζεται από έπιπλο σε έπιπλο για να μετακινείται.

Πώς να βοηθήσετε το μωρό σας να σταθεί όρθιο

  • Μην του φοράτε κάλτσες ή παπούτσια. Τα γυμνά του ποδαράκια θα «κολλάνε» πιο σφιχτά στο πάτωμα και θα έχει καλύτερη ισορροπία. Αν το σπίτι σας είναι κρύο, να του φοράτε βρεφικά μποτάκια με σόλες με σουέτ.
  • Τα έπιπλα στο χώρο πρέπει να είναι βαριά και σταθερά, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να ανατραπούν καθώς στηρίζεται επάνω τους.
  • Μην πιέζετε το μωρό να σταθεί όρθιο ή να περπατήσει πιο γρήγορα. Εχει τους δικούς του ρυθμούς.
  • Μην κάνετε «κόλπα» στο μωρό, τραβώντας ξαφνικά τα χέρια και αφήνοντάς το αστήρικτο. Αυτό απλώς θα το τρομάξει και θα καταστρέψει την εμπιστοσύνη που σας είχε.
  • Μην χρησιμοποιείτε πλέον υπνόσακους. Το μωρό θα προσπαθεί να σηκωθεί και να πέφτει, με κίνδυνο να χτυπήσει. Αν βέβαια έχει συνηθίσει να κοιμάται μόνο σε υπνόσακο , συνεχίστε να τον χρησιμοποιείτε.
  • Φροντίστε να μην υπάρχουν στο πάτωμα καλώδια. Όταν αρχίσει να μετακινείται από έπιπλο σε έπιπλο, ένα καλώδιο μπορεί να του φανεί ιδανικό για να πιαστεί.

Διαβάστε επίσης
«Τα πρώτα βήματα του μωρού μου!»: Έτσι θα το βοηθήσετε να περπατήσει
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα πρώτα βήματα του μωρού σας!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved