Γιατί τα τουβλάκια είναι ένα παιγνίδι που κάθε παιδί πρέπει να έχει;

Επιστημονικές έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως τα δημιουργικά παιγνίδια έχουν ευεργετικά οφέλη πάνω στο παιδί και στην ανάπτυξη διαφόρων ικανοτήτων. 

Γιατί τα τουβλάκια είναι ένα παιγνίδι που κάθε παιδί πρέπει να έχει;

Μάλιστα, τα τουβλάκια, είναι σύμφωνα με τις έρευνες, το πλέον χαρακτηριστικό παιγνίδι, αυτής της κατηγορίας.

Ας δούμε, λοιπόν, ποια είναι τα οφέλη – που ενδεχομένως να μην είχαμε σκεφτεί – που προσφέρουν τα τουβλάκια σε ένα παιδί και για ποιο λόγο θα πρέπει να συγκαταλέγονται ανάμεσα στα παιγνίδια τους.

Αναπτύσσουν την ικανότητα της αντίληψης του χώρου

Τα τουβλάκια, υποστηρίζουν οι έρευνες, βοηθούν το παιδί να αναπτύξει την ικανότητα της αντίληψης του χώρου. Κατανοούν, έτσι, από νωρίς έννοιες όπως: πάνω, κάτω, πίσω, μπροστά.

Αναπτύσσουν την ικανότητα ταξινόμησης

Σε σχετικό πείραμα που έγινε ανάμεσα σε παιδάκια, αποδείχθηκε ότι εκείνα που έπαιζαν με τουβλάκια είχαν αναπτύξει και την ικανότητα της ταξινόμησης. Σε μία παιδική χαρά χώρισαν τα παιδιά σε τρία γκρουπ, ζητώντας από το ένα να ταξινομήσει τα υπόλοιπα δύο. Και μόνο το γκρουπ με τα παιδάκια που έπαιζαν τουβλάκια, τα κατάφεραν να βάλουν σε μία σειρά τα υπόλοιπα.

kidslego

Ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα

Τα τουβλάκια διεγείρουν τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του παιδιού, ενώ το εξοικειώνουν με τον κόσμο των χρωμάτων, των σχημάτων και των μεγεθών.

Μπορούν να επιλύουν προβλήματα

Έχει διαπιστωθεί πως τα παιδιά κατανοούν καλύτερα διάφορα θέματα και βρίσκουν πιο εύκολα λύση σε προβλήματα

Αναπτύσσουν μαθηματικές ικανότητες

Σχετική έρευνα σε παιδάκια ηλικίας 6 ετών, που έγινε στην Ολλανδία κατέληξε στο συμπέρασμα πως εκείνα που στην προσχολική ηλικία έπαιζαν με τουβλάκια κατανοούσαν καλύτερα τις μαθηματικές πράξεις.

Κοινωνικοποιούνται

Σχετικές έρευνες κατέληξαν, επίσης, στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά αναπτύσσουν μεγαλύτερη κοινωνικότητα και δημιουργούν πιο εύκολα φιλίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved