Τα 7 σημαντικά οφέλη της μουσικής στην ανάπτυξη του παιδιού, που θα σας εκπλήξουν

Η επαφή του παιδιού με τη μουσική είναι σημαντικά ωφέλιμη για την ανάπτυξη του, κατέληξαν επιστημονικές έρευνες. Και θα εκπλαγείτε πώς επιδρά στο παιδί, όταν ασχοληθεί με τη μουσική εκπαίδευση.

Τα 7 σημαντικά οφέλη της μουσικής στην ανάπτυξη του παιδιού, που θα σας εκπλήξουν

Τα τελευταία χρόνια η μουσική έχει ενσωματωθεί ως μάθημα στα δημόσια σχολεία από την πρώτη κιόλας τάξη του δημοτικού, ενώ όλο και περισσότεροι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους σε Ωδεία. Και πέρα από το γεγονός ότι είναι ενθαρρυντικό που τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τη μουσική, είναι και ιδιαίτερα ωφέλιμη για την ανάπτυξη τους. Μάλιστα, επιστημονικές έρευνες κατέληξαν στο ασφαλές συμπέρασμα, ότι η μουσική έχει τα παρακάτω 7 σημαντικά οφέλη:

Διεγείρει τον εγκέφαλο:

Η μουσική μπορεί να οδηγήσει το παιδί σε υψηλές ακαδημαϊκές επιτυχίες καθώς έχει αποδειχθεί ότι διεγείρει τις περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με το διάβασμα, τα μαθηματικά και τη συναισθηματική ανάπτυξη.

Βελτιώνει τη μνήμη:

Σχετικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι η ενασχόληση με τη μουσική ενισχύει σημαντικά τη μνήμη του.

Αποκτούν υπομονή:

Γνωρίζουμε πόσο ανυπόμονα είναι τα παιδιά, κάτι που πολλά τα ακολουθεί και στην ενήλικη ζωή τους. Αυτό, όμως, δε συμβαίνει με τα παιδιά που από μικρά ασχολούνται με τη μουσική. Κι αυτό διότι από πρώτο χέρι κι εμπειρικά μαθαίνουν ότι για να δημιουργήσουν κάτι και να δουν τα αποτελέσματα θα πρέπει να δείξουν υπομονή.

Αποκτούν πειθαρχία:

Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου απαιτεί πειθαρχία και συγκέντρωση. Τα παιδιά μαθαίνουν γρήγορα ότι για να έχουν αποτέλεσμα πρέπει να επιμείνουν και να μην τα παρατήσουν.

Ενθαρρύνει την κοινωνικότητα:

Τα παιδιά που μαθαίνουν να παίζουν κάποιο μουσικό όργανο μαθαίνουν επίσης να έχουν υπομονή, να συνεργάζονται και να εκτιμούν, ενώ γίνονται και πιο κοινωνικά.

Τονώνει την αυτοπεποίθηση:

Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου τονώνει την αυτοπεποίθηση του καθώς πρόκειται για μια διαδικασία που δείχνει στα παιδιά ότι μπορούν να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να δημιουργήσουν κάτι μόνα τους.

Γίνονται δημιουργικά:

Σε αυτή την περίπτωση οι λόγοι είναι ευνόητοι καθώς μουσική σημαίνει… δημιουργία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved