7 περίεργα αλλά απολύτως φυσιολογικά πράγματα που συμβαίνουν στα νεογέννητα

Με τη γέννηση του μωρού, το άγχος της μαμάς περισσεύει.

7 περίεργα αλλά απολύτως φυσιολογικά πράγματα που συμβαίνουν στα νεογέννητα

Αγωνιά για απλά καθημερινά πράγματα και αναρωτιέται αν είναι φυσιολογικό να κλαίει συνεχώς, να μην κοιμάται ή να κοιμάται με τις ώρες, να τρώει με όρεξη ή να μην τρώει καθόλου, να έχει ακμή σε τόσο μικρή ηλικία! Υπάρχουν όμως κι άλλα, λιγότερο γνωστά πράγματα που συμβαίνουν σε ορισμένα μωρά, και μπορεί να τρομοκρατήσουν τους γονείς. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Είναι απολύτως φυσιολογικά και δεν εμπνέουν λόγους ανησυχίας. Δείτε ποια είναι αυτά:

1. Έχουν 100 παραπάνω κόκκαλα απ’ ότι οι ενήλικες οι οποίοι διαθέτουν 206
Τα μωρά γεννιούνται με 300 κόκαλα στο σώμα τους, αλλά καταλήγουν με 206 μέχρι να φτάσουν στην ενηλικίωση. Όπως ένα μωρό μεγαλώνει, τα μικρά οστά ενώνονται για να δημιουργήσουν μεγαλύτερα.
2. Μπορεί να έχουν μεγάλα γεννητικά όργανα
Τα γεννητικά όργανα του μωρού (αγόρι ή κορίτσι), θα σας φανούν μεγάλα και φουσκωμένα σε σχέση με το μέγεθος του υπόλοιπου σώματος. Είναι φυσιολογικό και οφείλεται στις ορμόνες της μαμάς. Σύντομα το φούσκωμα θα υποχωρήσει.
3. Δεν έχουν δάκρυα
Όταν αρχίσει να κλαίει το μωρό θα διαπιστώσετε ότι δεν δακρύζει. Δάκρυα αρχίζουν να παράγονται μετά από μερικές εβδομάδες ή ακόμα και μήνες. Το φαινόμενο «κλάμα χωρίς δάκρυα» είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλά νεογέννητα μωρά.
4. Δεν έχουν γόνατα
Όταν τα μωρά γεννιούνται, ο χόνδρος στα γόνατά τους δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, γι΄αυτό παρουσιάζουν ελαστικότητα.
5. Βγάζουν σπυράκια
Τα σπυράκια εμφανίζονται συνήθως στη μύτη ή στα μάγουλα του μωρού, τα οποία εξαφανίζονται μόνα τους μέσα σε μερικές εβδομάδες μετά τον τοκετό.
6.Εμμηνόροια στα νεογέννητα κοριτσάκια
Στα κοριτσάκια η έξοδος αίματος από τον κόλπο με ή χωρίς βλέννα, τις πρώτες ημέρες ζωής. Οφείλεται στις ορμόνες της μητέρας, υποχωρεί
αυτόματα, δε χρειάζεται παρέμβαση.
6. Μερικές φορές έχουν πρησμένα στήθη
Οι ίδιες ορμόνες που προξενούν την ψευτοπερίοδο στα κοριτσάκια μπορεί να κάνουν τα μωρά και των δύο φύλων να έχουν πρησμένα στήθη. Δεν είναι ανησυχητικό και υποχωρεί μετά από μερικές εβδομάδες.
7. Η αναπνοή τους είναι ακανόνιστη
Η αναπνοή των μωρών είναι ακανόνιστη. Οι πνεύμονές τους είναι αρκετά μικροί και το νευρικό τους σύστημα έχει ακόμη μερικές ατέλειες. Η αναπνοή του μωρού θα ωριμάσει πλήρως μετά τους πρώτους έξι μήνες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved