Έξι επικίνδυνα παιχνίδια που πρέπει να κρατήσετε μακριά από τα μικρά παιδιά

Τα μικρά παιδιά είναι ασταμάτητα και έχουν έναν απίστευτο ζήλο να πειραματιστούν και να εξερευνήσουν τον κόσμο γύρω τους.

Έξι επικίνδυνα παιχνίδια που πρέπει να κρατήσετε μακριά από τα μικρά παιδιά

Επιτρέποντάς τους να παίζουν με παιχνίδια, διοχετεύουν ένα μέρος της ενέργειάς τους ενώ παράλληλα κρατούν σε εγρήγορση το μυαλό τους, βοηθώντας στην ανάπτυξή τους. Τα παιχνίδια για τα μικρά παιδιά είναι αναρίθμητα, ποια όμως μπορεί να κρύβουν κινδύνους; Σας παραθέτουμε μια λίστα με πέντε είδη παιχνιδιών που ευθύνονται για τραυματισμούς πολλών παιδιών.

1. Όπλα: Κρατήστε το παιδί σας μακριά από παιδικά όπλα. Μελέτες δείχνουν ότι τα παιδιά κάτω των οκτώ ετών, δεν μπορούν να διακρίνουν τη διαφορά ανάμεσα σε ένα πυροβόλο όπλο παιχνιδιών και σ΄ένα πραγματικό. Επιπλέον δεν χρειάζεται το παιδί από μικρή ηλικία να εξοικειώνεται με τη βία.
2. Τα παιχνίδια με πολλά μικρά κομμάτια: Είναι ίσως το πιο συνηθισμένο λάθος που κάνουν οι γονείς. Συχνά επιλέγουν παιχνίδια που περιέχουν πολύ μικρά κομμάτια και σε ανύποπτο χρόνο, τα παιδιά τα βάζουν στο στόμα τους, με τον κίνδυνο να τα καταπιεί. Μερικά παιδιά τα βάζουν στη μύτη και τα αυτιά τους, το οποίο είναι επίσης εξαιρετικά επικίνδυνο.
3. Τοξικά παιχνίδια: Περιττό να πούμε πώς τα τοξικά παιχνίδια είναι επιβλαβή για την υγεία του παιδιού. Οι γονείς θα πρέπει να δίνουν μεγάλη σημασία στη συσκευασία διαβάζοντας προσεκτικά από τι υλικά είναι φτιαγμένο.
4.Παιχνίδια με χορδές: Χορδές και σχοινιά μπορεί να είναι διασκεδαστικά σε ένα παιχνίδι, όμως ενέχει κινδύνους για το ίδιο το παιδί που είναι απρόβλεπτο στις αντιδράσεις του. Επομένως, αποφύγετε τα παιχνίδια με χορδές ή μπάλες τύπου γιο-γιο.
5. Μεταλλικά παιχνίδια: Παιχνίδια κατασκευασμένα από μέταλλο μπορεί να προκαλέσουν κοψίματα και τραυματισμούς.
6. Παιχνίδια με μπαταρίες ή ηλεκτρικά παιχνίδια: Πολλά παιχνίδια περιέχουν μπαταρίες. Σιγουρευτείτε ότι το παιδί δεν μπορεί να βγάλει μόνο του τις μπαταρίες και να τις βάλει στο στόμα.

Μην ξεχνάτε ότι η περιέργεια ενός παιδιού είναι μεγάλη γι’ αυτό και ο γονιός δεν πρέπει να εφησυχάζει. Ακόμα και αν έχετε στο σπίτι σας ορισμένα από τα παραπάνω παιχνίδια, θα πρέπει να είναι ένας από τους δύο παρών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved