Βρέφος έξι ημερών με πρόβλημα στην καρδιά, σώθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα μίας νοσοκόμας

Είναι από τις ιστορίες που αναφωνείς ότι η τύχη ήταν με το μέρος τους.

Βρέφος έξι ημερών με πρόβλημα στην καρδιά, σώθηκε χάρη στην παρατηρητικότητα μίας νοσοκόμας

Η συγκλονιστική ιστορία του βρέφους από το Λονδίνο που γεννήθηκε στο σπίτι και λίγες μέρες μετά υποβλήθηκε σε εγχείριση ανοιχτής καρδιάς, δημοσιεύτηκε στη βρετανική Daily Mail. Το μωρό, μετά τη γέννα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής προκειμένου να κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις ρουτίνας. Ωστόσο, μία νοσοκόμα, η Stella Milanian, παρατήρησε ότι τα πόδια και τα δάχτυλα του βρέφους ήταν... μπλε , και έκρινε ότι δεν ήταν φυσιολογικό. Το μωρό υποβλήθηκε σε εξετάσεις, οι οποίες αποκάλυψαν ότι λόγω μίας καρδιακής ανωμαλίας, οι πνεύμονες και η καρδιά δεν αιματώνονταν σωστά!

394DF53A00000578 3832360 image a 2 1476189900266

Άμεσα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Great Ormond Street σε μια ειδική μονάδα και υποβλήθηκε σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Η μητέρα του παιδιού δήλωσε στο Get West London: «Αισθάνομαι πραγματικά πολύ τυχερή. Δεν μπορώ να φανταστώ πώς θα γινόταν η ζωή μας αν δεν είχε εντοπιστεί το πρόβλημα. Κάθε φορά που λέω στους ανθρώπους την ιστορία μας, τούς προκαλεί ρίγη. Εκείνη την εποχή ήταν πολύ τρομακτικό. Ήμασταν συγκλονισμένοι. Η νοσοκόμα μάς έσωσε από μια μεγάλη στεναχώρια. Δεν ξέρω αν κάποιος άλλος θα το είχε εντοπίσει. Έμοιαζε υγιής και τόσο καλά όταν γεννήθηκε. Του έσωσε τη ζωή».

394E023300000578 3832360 image a 1 1476189725720

Τώρα το μωρό είναι 4 μηνών και απολαμβάνει μια υγιή ζωή. Εκτός από τη μητέρα και η υπεύθυνη του νοσοκομείου εκφράζει την ευγνωμοσύνη της στη νοσοκόμα χάρη στην οποία το αγοράκι σώθηκε. «Χωρίς την εμπειρία, τις γνώσεις και την παρατηρητικότητα της, δεν θα είχαμε την ίδια εξέλιξη για το παιδί», σχολίασε η Shane DeGaris, διευθύντρια του νοσοκομείου Hillingdon Hospitals NHS Foundation Trust, όπου νοσηλεύτηκε το βρέφος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved