Πώς θα καταλάβετε ότι το παιδί σας είναι έτοιμο να αποχωριστεί την πάνα του!

Πολλοί είναι οι γονείς που αναρωτιούνται για το πότε πρέπει τα παιδιά τους και σε ποια ηλικία να «κόψουν» την πάνα ώστε να συνηθίσουν σιγά-σιγά να χρησιμοποιούν την τουαλέτα που χρησιμοποιεί ο μπαμπάς και η μαμά!

Πώς θα καταλάβετε ότι το παιδί σας είναι έτοιμο να αποχωριστεί την πάνα του!

Τα περισσότερα παιδιά, στην ηλικία των 2-3 ετών, δείχνουν κάποιο ενδιαφέρον για την τουαλέτα ενώ κάποια άλλα δείχνουν ενδιαφέρον στην ηλικία των 4 ετών. Κάποιες φορές, οι γονείς περιμένουν τους καλοκαιρινούς μήνες για να επιχειρήσουν να ξεφορτωθούν την πάνα, καθώς τους «βολεύει» περισσότερο ενώ κάποιοι άλλοι προσπαθούν να κόψουν την πάνα μόλις παρατηρήσουν ότι το παιδί τους είναι έτοιμο.

1 980x550

Πώς όμως ένας γονιός μπορεί να καταλάβει ότι το παιδί του είναι έτοιμο; Ποια είναι αυτά τα σημάδια που δίνουν το πράσινο φως να αρχίσουν τις προσπάθειες;

  1. Το παιδί σας θα αρχίσει να αισθάνεται άβολα όταν του φοράτε μία πάνα, θα ζητάει να του αλλάξετε αμέσως την πάνα και θα το ενοχλεί η βρεγμένη ή λερωμένη πάνα πάρα πολύ
  2. Το παιδί σας θα δείχνει έντονο ενδιαφέρον, όταν βρίσκεστε εσείς στην τουαλέτα και θα παρακολουθεί κάθε σας κίνηση, όπως το χρησιμοποιείτε το χαρτί και πώς τραβάτε το καζανάκι.
  3. Το παιδί σας, θα ξυπνά με στεγνή πάνα από τον βραδινό του ύπνο.
  4. Το παιδί σας θα σας ζητά να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα ή το γιογιό που θα έχετε τοποθετήσει στο μπάνιο σας.
  5. Και τέλος, το παιδί σας θα κάνει πιπί και κακάκια σύμφωνα με το ημερήσιο πρόγραμμα που οργανισμός του θα ορίσει σιγά σιγά.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved