Πώς υπολογίζεται η ηλικία του πρόωρου μωρού;

Πώς αλήθεια υπολογίζουμε την ηλικία ενός νεογέννητου που γεννήθηκε πριν από την ώρα του;

Πώς υπολογίζεται η ηλικία του πρόωρου μωρού;

Από τότε που γεννήθηκε ή από τότε που έπρεπε να γεννηθεί; Ένα παιδάκι που γεννήθηκε δύο μήνες νωρίτερα , για παράδειγμα 16 Ιανουαρίου αντί για 16 Μαρτίου, ποια ηλικία θα έχει στις 16 Απριλίου;

Η προωρότητα έχει δύο ηλικίες. Την ημερολογιακή ηλικία και τη νευρολογική ηλικία.

Για να υπολογίσουμε τη νευρολογική ηλικία ενός παιδιού συνεχίζουμε την κύηση, φτάνουμε ως την τελευταία πιθανή ημερομηνία και από εκεί και πέρα μετράμε τη νευρολογική ηλικία η οποία είναι και η ουσιαστική ηλικία του πρόωρου. Και αυτό επειδή η νευρολογική ανάπτυξη ενός παιδιού είναι ίδια, είτε αυτό βρίσκεται μέσα είτε βρίσκεται έξω από τη μήτρα.

Έτσι ένα βρέφος που γεννήθηκε ύστερα από 8 μήνες κύησης, θα γίνει ενός μηνός σε δύο μήνες. Αυτό λέγεται διορθωμένη ηλικία και σύμφωνα με την ηλικία αυτή μία μητέρα θα πρέπει να υπολογίζει όλα τα στάδια ανάπτυξης.

Πολλοί ερευνητές νεογνολόγοι υποστηρίζουν ότι η μέθοδος του καγκουρό βοηθά στην ανάπτυξη του πρόωρου παιδιού όχι μόνο ψυχοκινητικά αλλά και σωματικά.

Παρατήρησαν ότι τα νεογέννητα που έμεναν πολλή ώρα στο στήθος της μητέρας τους κέρδιζαν 30 γραμμάρια την ημέρα ενώ τα υπόλοιπα , μόλις 10 γραμμάρια την ημέρα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved