Πιπίλα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

«Πώς μπορώ να κόψω την πιπίλα του παιδιού μου;», «Πώς θα αποχωριστεί την πιπίλα του εύκολα;», «Πότε μπορώ να κόψω την πιπίλα του παιδιού μου», είναι μερικά μόνο από τα ερωτήματα που ψάχνουν οι μαμάδες στο διαδίκτυο.

Πιπίλα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

Και ο λόγος είναι απλός. Η πιπίλα είναι η πρώτη αγάπη του παιδιού και δυστυχώς ο αποχωρισμός είναι δυσβάσταχτος τόσο για το παιδί όσο και για τους γονείς που πρέπει να επιμείνουν στον αρχικό του στόχο, που δεν είναι άλλος από το κόψιμο της πιπίλας και να μην ενδώσουν στα κλάματα και τη γκρίνια του παιδιού τους.

Πιπίλα: Μύθοι και αλήθειες!

Ας πιάσουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Μην βιαστείτε να κόψετε την πιπίλα του παιδιού σας νωρίς, καθώς το παιδί μέχρι και την ηλικία των 2 ετών μπορεί να τη χρησιμοποιεί. Από εκείνη την ηλικία όμως το παιδί θα πρέπει να αρχίζει να την αποχωρίζεται με τους ειδικούς να συνιστούν ότι μέχρι την ηλικία των 4ων ετών, ένα παιδί πρέπει να έχει πλήρως απεξαρτηθεί από αυτή.

Πώς θα αποχωριστεί την πιπίλα ένα παιδί

Με την βοήθεια της Πιπιλονεράιδας
Μπορεί να σας ακούγεται περίεργο αλλά πιάνει. Εξαφανίστε τις πιπίλες από το σπίτι και αφήστε ένα χαρούμενο γράμμα για το παιδί σας. Το γράμμα θα είναι από την Πιπιλονεράιδα, που πήρε τις πιπιλές και που άφησε ένα δώρο για εκείνο στο δωμάτιό του. Στο γράμμα θα πρέπει να εξηγείται ότι το παιδί είναι αρκετά μεγάλο για να έχει πιπίλα και ότι αυτός είναι και ο λόγος που τις πήρε. Τις πρώτες δύο μέρες θα υπάρχει γκρίνια αλλά την τρίτη θα έχει ξεχάσει ότι κοιμόταν με τη βοήθεια της πιπίλας.

Ξεκινήστε σταδιακά
Εξαφανίστε τις πιπίλες κατά τη διάρκεια της ημέρας και δώστε τη μόνο λίγο πριν κοιμηθεί. Κάντε αυτό για μία εβδομάδα και μετά εξηγήστε του ότι θα πρέπει να μάθει να κοιμάται χωρίς πιπίλες.

Παροτρύνετέ το να την πετάξει μόνο του
Μιλήστε του, διαβάστε του μια ιστορία και παρακινήστε το να την πετάξει μόνο του στα σκουπίδια. Έπειτα βγείτε μια βόλτα και πετάξτε τη στον κάδο. Έτσι θα αποχωριστεί μόνο του την πιπίλα του μια για πάντα.

Κόψτε την πιπίλα ενώ πρόκειται να πάτε στο χωριό ή ένα ταξίδι
Με το ψέμα ότι την ξεχάσατε και ότι δεν υπάρχουν καταστήματα για να αγοράσετε άλλη θα πρέπει να κοιμάται μέχρι να επιστρέψετε στο σπίτι χωρίς αυτή. Φροντίστε να λείψετε από το σπίτι για τουλάχιστον 4 μέρες. Μόλις γυρίσετε σπίτι, πείτε του ότι χάθηκε η πιπίλα αν την αναζητήσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved