Νεογέννητο: Η πρώτη βόλτα έξω

Μια νέα μαμά μόλις επιστρέψει με το νεογέννητο μωράκι της στο σπίτι ένα από τα πράγματα που σκέφτεται είναι το πότε θα είναι σε θέση να πάει για πρώτη φορά βόλτα το μωρό της.

Νεογέννητο: Η πρώτη βόλτα έξω

Αν είστε από αυτές τις μανούλες, παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές για την πρώτη φορά.

Προφανώς ανυπομονείτε περισσότερο από εκείνο για να του κάνετε μια πρώτη ξενάγηση στο θαυμαστό κόσμο που το περιμένει έξω από το σπίτι, αλλά η πρώτη σας βόλτα, μάλλον θα εξαρτηθεί κυρίως από τις καιρικές συνθήκες και λιγότερο από την επιθυμία σας ή τις διαθέσεις του μωρού σας.

Το μολυσμένο περιβάλλον, η αυξημένη υγρασία ή η έντονη ηλιοφάνεια δεν κάνουν καλό στο μωρό. Ο αέρας, η βροχή και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δε θα κάνουν καλό ούτε σε εσάς , ειδικά εάν δεν έχουν περάσει αρκετές ημέρες πριν τον τοκετό.

Πώς θα προετοιμαστείτε σωστά

  • Όποια εποχή και αν γεννήσατε, περάστε μερικές ημέρες προετοιμασίας πριν βγείτε για πρώτη φορά βόλτα με το μικρούλι σας.
  • Αρχικά, πρέπει να αερίζετε τακτικά τους χώρους του σπιτιού σας, περισσότερο τώρα που έχετε και ένα μωρό στο σπίτι.
  • Αποφύγετε τα ρεύματα και σιγουρευτείτε ότι ζείτε σε ένα περιβάλλον με λιγοστά βακτήρια.
  • Βγείτε σταδιακά έξω με το μωρό σας στην αρχή για λίγα λεπτά στο μπαλκόνι ή τον κήπο. Σιγουρευτείτε ότι έχετε το μωρό ντυμένο κατάλληλα ώστε να μην κρυώσει.
  • Εάν κάνει κρύο, προσθέστε στο καρότσι του μια κουβερτούλα για να το σκεπάσετε καλά.
  • Βάλτε τον εαυτό σας στη θέση του μωρού σας; Τι θα θέλατε να έχετε πάνω σας για να μην κρυώνετε;
  • Τους καλοκαιρινούς μήνες είναι καλύτερα να ντύνετε το μωράκι σας με ελαφριά και βαμβακερά ρούχα. Ακόμη και ο ο καιρός ενδείκνυται για βόλτα, μην αφήνετε το μωρό σας να κοιμάται έξω. Ούτε καν κάτω από σκιά. Η υπεριώδης ακτινοβολία είναι εξαιρετικά βλαβερή για την επιδερμίδα του μωρού καθώς δεν έχει αναπτύξει ακόμη τις άμυνές της.

Με όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις στην αρχή, κι αργότερα όλο και ευκολότερα, η βόλτα θα γίνει από τις πιο αγαπημένες ασχολίες για εσάς και το μωρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved