Τα έμβρυα ακούνε τη φωνή της μαμάς τους!

Και ποια μέλλουσα μαμά δεν μιλά στην κοιλίτσα της που σιγά σιγά μεγαλώνει. Πολλές το κάνουν. Και σύμφωνα με μια νέα έρευαν Αμερικανών επιστημόνων, καλά κάνουν καθώς όπως αναφέρουν, αυτό μπορεί να βοηθήσει στην γλωσσική εξέλιξη των εμβρύων.

Τα έμβρυα ακούνε τη φωνή της μαμάς τους!

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό Proceedings of the National Academy of Sciences, οι ερευνητές που συμμετείχαν, εξηγούν πως τα μωρά είναι σε θέση να αναγνωρίσουν ορισμένα στοιχεία της γλώσσας, από τη στιγμή της γέννησής τους.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Harvard ανακάλυψαν πώς η φωνή της μαμάς, κατά τη διάρκεια που το παιδί βρίσκεται μέσα στη μήτρα, βοηθά στη βελτίωση των γλωσσικών του δεξιοτήτων όταν μεγαλώσει. Η φωνή της μητέρας είναι από τις πρώτες αισθητηριακές εμπειρίες που έχει το έμβρυο καθώς αναπτύσσεται μέσα στη μήτρα. Κι αυτό, επειδή η φωνή της μαμάς ή του μπαμπά μπορεί να συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη του ακουστικού φλοιού, του τμήματος του εγκεφάλου που επεξεργάζεται τη γλώσσα.

Οι ερευνητές γνώριζαν πως ένα έμβρυο μπορεί να νιώσει τον χτύπο από τους παλμούς της καρδιάς της μητέρας του, όμως μέχρι τώρα αγνοούσαν το ρόλο που μπορεί να έχει αυτό στην ανάπτυξη ενός παιδιού.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved