«Τα πρώτα βήματα του μωρού μου!»: Έτσι θα το βοηθήσετε να περπατήσει

Τα πρώτα βήματα ενός μωρού είναι από τις στιγμές που κάθε γονιός θυμάται σε όλη του τη ζωή. Αυτά τα δειλά βηματάκια που σας κάνουν να νιώθετε ο πιο περήφανος άνθρωπος σε όλο τον κόσμο.

«Τα πρώτα βήματα του μωρού μου!»: Έτσι θα το βοηθήσετε να περπατήσει

Τα μωρά μόλις φτάσουν την ηλικία των τεσσάρων με πέντε μηνών, αρχίζουν να εκφράζονται περισσότερο με τις κινήσεις τους, μαθαίνουν να κάθονται και προσπαθούν κουνώντας χέρια και πόδια να επικοινωνήσουν με τους γύρω τους. Μετά τους εφτά μήνες γίνονται και οι πρώτες προσπάθειες για μπουσούλημα και σιγά σιγά προσπαθεί να κινηθεί μόνο του στο χώρο.

Αυτή είναι και η κατάλληλη στιγμή να το βοηθήσετε όσο μπορείτε προκειμένου να κάνει τα πρώτα του βηματάκια. Πώς;

- Ενθαρρύνετέ το να κουνάει παράλληλα χέρια και πόδια προκειμένου να εξασκήσει αυτόν το συγχρονισμό, με αποτέλεσμα το περπάτημα να του φανεί πιο εύκολο.

- Όταν το μωράκι σας μάθει να στέκεται μόνο του, ή σχεδόν μόνο του, περίπου στην ηλικία των οχτώ μηνών, βοηθήστε το όσο μπορείτε, είτε κρατώντας το είτε βάζοντας ένα στήριγμα κοντά του που να ξέρει ότι μπορεί να κρατηθεί! Είναι το πιο βασικό κομμάτι και ο μόνος τρόπος για να αναπτύξει σιγά σιγά το μυικό του σύστημα.

-Κάπου εκεί θα δείτε ότι δειλά δειλά προσπαθεί να κάνει και τα πρώτα του βηματάκια. Αγοράστε μία στράτα ή και εσείς μπορείτε να το κρατάτε όσο κάνει τις πρώτες προσπάθειες από τα χεράκια του. Είναι πολύ σημαντικό να μη φύγετε καθόλου από κοντά του όσο προσπαθεί. Μόνο έτσι νιώθει ασφάλεια και θα συνεχίσει την προσπάθεια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved