Νεογέννητο στο σπίτι. Πώς θα κοιμηθεί αυτό καλά και η μαμά καλύτερα!

Ένα πράγμα σκεφτόμαστε όλες οι γυναίκες μόλις γυρνάμε από το μαιευτήριο στο σπίτι, μαζί με το νεογέννητο μωράκι μας. «Πώς γίνεται στο μαιευτήριο να κοιμόταν τόσο ήσυχα και τώρα παιδεύομαι να το κοιμίσω;»

Νεογέννητο στο σπίτι. Πώς θα κοιμηθεί αυτό καλά και η μαμά καλύτερα!

Το πονηρό μικρό μωράκι σας, άρχισε να ξεχνάει το ήσυχο και σκοτεινό περιβάλλον της μήτρας και ο νέος κόσμος που ζει, με τους ήχους και τις θολές -μέχρι στιγμής εικόνες το κάνει να θέλει να μη χάνει ούτε λεπτό από τη νέα του ζωή.

Τα περισσότερα μωρά συνήθως, κοιμούνται περίπου 16 ώρες τη μέρα ενώ ο ύπνος τους είναι τρίωρος ή ακόμη και τετράωρος, μετά από κάθε γεύμα του. Μερικές φορές ο ύπνος του μπορεί να είναι ακόμη και δίωρος, αυτό όμως συμβαίνει σε όσα μωράκια θηλάζουν καθώς δεν έχουν χορτάσει και η πείνα είναι αυτή που τα κάνει να ξυπνάνε.

Ο χρυσός κανόνας μιας νέας μαμάς λέει, ότι πρέπει να κοιμάστε όταν και το μωρό κοιμάται ή τουλάχιστον να ξαπλώνετε και να κλείνετε τα μάτια σας. Καλό θα ήταν τις πρώτες μέρες να έχετε μια μικρή βοήθεια, από μαμά, πεθερά ή αδερφή, και αυτό για να γλιτώνετε χρόνο ύπνου. Είναι ωραίο να σας φέρνουν το μωρό να το θηλάσετε όπως γινόταν και στο μαιευτήριο.

Η αλήθεια είναι πώς το μυστικό του ύπνου, κρύβεται στο χρυσό κανόνα και μόνο. Για αυτό όσο μπορείτε κοιμηθείτε τις ώρες που κοιμάται και το μωρό σας. Και μην αρνείστε, τουλάχιστον τη βοήθεια από τα κοντινά σας πρόσωπα, τις πρώτες μέρες προσαρμογής στο σπίτι!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved