Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν το παιδί μας είναι νεογέννητο

Όταν μία γυναίκα γίνεται μητέρα για πρώτη φορά, είναι απολύτως λογικό να κάνει και κάποια λάθη ως προς τη φροντίδα του νεογέννητου μωρού της.

Αυτά είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν το παιδί μας είναι νεογέννητο

Εμείς σας παρουσιάζουμε τα 5 πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν πάρουμε το μωράκι μας από το μαιευτήριο στο σπίτι.

• Μην πιέζετε το μωρό σας να φάει. Το νεογέννητο πρέπει να τρώει μόνο όταν πεινάει. Οι ειδικοί τονίζουν ότι από την στιγμή ένα μωρό τρώει κάθε 4 ώρες, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.
• Αποφύγετε μέρη με πολύ κόσμο. Η έκθεση του νεογέννητου σε πολυσύχναστους χώρους, όπως εμπορικά καταστήματα ή παιδότοπους, είναι μεγάλο λάθος. Η επαφή με πολλούς ανθρώπους που αυτήν την εποχή είναι άρρωστοι και «κουβαλούν» κάθε λογής μικρόβιο είναι απαγορευτική.
• Μην μένετε σπίτι μαζί του όλη την ημέρα. Μπορεί προηγουμένως να σας είπαμε ότι δεν κάνει καλό ειδικά αυτήν την περίοδο να έρχεται σε επαφή το μωράκι σας με κόσμο, αυτό δεν σημαίνει όμως ότι θα κλειστείτε στο σπίτι. Επιλέξτε να το βγάλετε μία βόλτα μία ώρα που δεν θα έχει κόσμο.
• Δεν πρέπει να κοιμάται όλη τη νύχτα. Τα μωρά δεν πρέπει να κοιμούνται συνεχόμενα. Οι γονείς καλό είναι να τα ξυπνάνε κάθε 4 ώρες για να τα ταΐζουν.
• Οι γονείς δεν εμπιστεύονται το ένστικτό τους. Συνήθως οι νέες μητέρες επηρεάζονται από τους γύρω με αποτέλεσμα να μην ακολουθούν το ένστικτό τους. Έτσι ενώ διαισθάνονται ότι το νεογέννητο μωράκι τους δεν είναι καλά, επηρεάζονται από συγγενείς και φίλους ότι είναι. Κάτι βέβαια που είναι λάθος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved