Σημάδια αποβολής εμβρύου που θα πρέπει να γνωρίζετε

Η αποβολή εμβρύου κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, ειδικά τους πρώτους μήνες, είναι ο μεγαλύτερος εφιάλτης για μία έγκυο η οποία κάθε μέρα που περνά, νιώθει όλο και πιο σίγουρη για το έμβρυο που κουβαλά.

Σημάδια αποβολής εμβρύου που θα πρέπει να γνωρίζετε

Παρ' όλα αυτά, στο πίσω μέρος του μυαλού της έχει πάντα αυτήν την αγωνία. Πριν καν μπούμε στη διαδικασία να αναφερθούμε στα σημάδια μιας πιθανής αποβολής, τα προεόρτια που λέμε, θα πρέπει να πούμε ότι ακόμα και αυτά τα συμπτώματα μπορεί να απέχουν πολύ από αυτόν τον εφιάλτη. Γι' αυτό και δεν θα πρέπει να βάζετε κατευθείαν να βάζετε στο μυαλό σας άσχημες σκέψεις. Ο Mark Perloe, Διευθυντής της Ειδικής μονάδας Αναπαραγωγής στην Τζόρζια της Ατλάντα, μας μιλά για πιθανά συμπτώματα αποβολής εμβρύου που μπορεί πολλές γυναίκες να αντιμετωπίσουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι αν χαθεί ένα έμβρυο πριν την εικοστή εβδομάδα κύησης, τότε λέγεται αποβολή. Αν είναι μετά, μιλάμε για θνησιγένεια.

Το πρώτο σημάδι που μπορεί να δει μια γυναίκα και ίσως είναι η αρχή μιας αποβολής είναι το αίμα. Μπορεί όμως να είναι και μία απλή αποκόλληση που χρειάζεται ξεκούραση και ηρεμία για λίγες μέρες. Οπότε, εμπιστευτείτε τον γιατρό σας.

Οι κράμπες επίσης στην κοιλιακή χώρα μπορεί να είναι σημάδι ότι πάτε προς αποβολή. Μπορεί όμως και όχι. Η αλήθεια είναι πως η αίσθηση της κράμπας τη δίνουν οι συσπάσεις της μήτρας, όπως εξηγεί ο γιατρός ο οποίος είναι και ο πλέον αρμόδιος για να σας κατατοπίσει σε τέτοιου είδους θέματα. Οι έντονοι πόνοι στη μέση και την πλάτη σε συνδυασμό με την αιμορραγία μπορεί να αποτελούν ένα κακό σύμπτωμα που θα πρέπει να γνωρίζει ο γιατρός σας. Οι έντονες κολπικές εκκρίσεις, σύμφωνα με τον γιατρό θα πρέπει να εξεταστούν άμεσα. Αν όταν μείνατε έγκυος είχατε έντονη όσφρηση, ναυτίες και λιγούρες και ξαφνικά σας κόβονται όλα τα συμπτώματα, θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικές. Τέλος, αν βρίσκεστε στις πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης σας και έχετε κάνει ήδη ένα τεστ θετικό αλλά το δεύτερο βγαίνει αρνητικό, τότε κάτι συμβαίνει που θα πρέπει να το πείτε στον γιατρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved