Πώς θα ενθαρρύνω το παιδί μου να μπουσουλήσει

Τα μωρά γίνονται υπερκινητικά αρκετά γρήγορα!

Πώς θα ενθαρρύνω το παιδί μου να μπουσουλήσει
Bigstock

Μεταξύ 7-9 μηνών, τα μωρά αρχίζουν συνήθως να μπουσουλάνε και πολλά να αρχίζουν να περπατούν γύρω στα πρώτα τους γενέθλια. Είναι σημαντικό να μένετε πάντα κοντά στο μωρό ενώ σέρνεται και μαθαίνει να περπατάει . Το μωρό μπορεί να καταλήξει να σέρνεται σε μέρη που θα μπορούσαν να το βλάψουν! Οι γονείς μπορούν πραγματικά να ενθαρρύνουν το μωρό να μπουσουλήσει εμπλέκοντάς το σε ορισμένες δραστηριότητες!

Commando Crawl ή Belly Crawl

Όταν το μωρό σέρνεται, εναλλάσσει το δεξί του χέρι και το αριστερό του πόδι, μετά το αριστερό και το δεξί του πόδι , χρησιμοποιώντας εξίσου και τις δύο πλευρές του σώματός τους. Το στομάχι παραμένει στο πάτωμα.

Όταν το μωρό σέρνεται, πιέζει προς τα πάνω στα χέρια και τα γόνατά του με την κοιλιά του από το πάτωμα, χρησιμοποιώντας τις ίδιες κινήσεις των χεριών και των ποδιών όπως και ένα μικρό ερπετό.

Γιατί είναι σημαντικό το μωρό να μπουσουλήσει

Το έρπειν διδάσκει στο μωρό να χρησιμοποιεί εξίσου και τις δύο πλευρές του σώματός του και το βοηθά να δυναμώσει τους μυς των χεριών και των ποδιών του.

Το σύρσιμο διδάσκει επίσης στο μωρό πώς να χρησιμοποιεί τα χέρια και τα πόδια του μαζί για να συντονίζει τις κινήσεις και από τις δύο πλευρές του σώματός του. Αποτελεί επίσης μια από τις πρώτες κινητικές δραστηριότητες που θα κάνει χρησιμοποιώντας και τις δύο πλευρές του εγκεφάλου του μαζί, επομένως είναι πολύ σημαντικό!

Το μπουσούλημα βοηθά το μωρό να δημιουργήσει μια ισχυρή βάση για τις αναπτυξιακές του δεξιότητες,καλύτερα μοτίβα μάθησης, αλλά και ενθαρρύνει δεξιότητες όπως το να ντύνεται αργότερα στη ζωή του.

Τέλος, ενισχύει την ανάπτυξη της δύναμης, της ισορροπίας και του συντονισμού που χρειάζεται για να αποκτήσει ανεξάρτητες δεξιότητες βαδίσματος.

Τρόποι για να ενθαρρύνετε το μωρό να μπουσουλήσει

Push-Ups

Μπορείτε να ξαπλώσετε μαζί με το μωρό σας στο πάτωμα κάνοντας push-ups. Όταν σας δει να σηκώνεστε με την βοήθεια των χεριών σας, θα αντιγράψει σιγά- σιγά τις κινήσεις σας.

Τοποθετήστε τα παιχνίδια λίγο πιο μακριά

Καθώς το μωρό ετοιμάζεται να μπουσουλήσει, τοποθετήστε τα παιχνίδια του ελαφρώς πιο μακριά από το πάτωμα, όπως στον καναπέ ή σε ένα τραπέζι. Αυτό ενθαρρύνει το μωρό να κοιτάξει ψηλά, να σηκώσει το κεφάλι του και να συντονίσει τα χέρια του και τα γόνατά του για να εντοπίσει το παιχνίδι του.

Ενθαρρύνετε να μπουσουλήσει προς το αγαπημένο του παιχνίδι

Χρησιμοποιήστε ένα παιχνίδι που «κινείται», όπως ένα αυτοκινηάτκι ή ένα παιχνίδι που έχει ρόδες και τοποθετήστε το ελαφρώς μακριά για να το ενθαρρύνετε να κινηθεί προς το μέρος του. Καθώς πλησιάζει στο παιχνίδι , μετακινήστε το λίγο πιο μακριά μέχρι να συρθεί προς το μέρος του μερικές φορές. Επιβραβεύστε τους για τις προσπάθειές τους αφήνοντάς τους να παίξει με το παιχνίδι!

Τυπικά, τα μωρά αρχίζουν να μπουσουλάνε και να έρπονται μεταξύ 7 και 9 μηνών. Εάν πιστεύετε ότι το παιδί σας δεν ανταποκρίνεται σε αυτό το χρονικό περιθώριο, επικοινωνήστε με τον παιδίατρό σας.

Πηγή: pathways.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved