Κλάμα μωρού: Αντιμετώπιση κλάματος σε βρέφος 2 μηνών

Ο ήχος από το βρεφικό κλάμα είναι από τα πιο αγχωτικά γεγονότα που μπορεί να νιώσει μια νέα μαμά.

Κλάμα μωρού: Αντιμετώπιση κλάματος σε βρέφος 2 μηνών

Το βρεφικό κλάμα μπορεί να δηλώνει δυσφορία ή πόνο. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους ένα μωρό μπορεί να κλαίει, αφού είναι ο τρόπος του να επικοινωνήσει τις ανάγκες του π.χ. «ξεσκέπασε με νιώθω ζέστη», τα συναισθήματά του π.χ. «πάρε με αγκαλιά το έχω ανάγκη».

Το βρεφικό κλάμα είναι αρκετά έντονο και μόνο το άκουσμά του δημιουργεί ανησυχία στους γονείς. Όπως είχε αναφέρει και σε προηγούμενο άρθρο του ο κ. Στέλιος Μαντούδης, αναπτυξιολόγος Εργοθεραπευτής, όταν το κλάμα του μωρού δεν σχετίζεται με την ανάγκη του να θηλάσει ή να του αλλάξουμε πάνα, είναι πολύ πιθανό να οφείλεται σε βρεφικούς κολικούς.

Αφού λοιπόν ελέγξετε πρώτα ότι το κλάμα του δεν οφείλεται σε κάποια του ανάγκη ή ενόχληση, μπορείτε να ακολουθήσετε μερικές συμβουλές βρεφικού κλάματος που θα βοηθήσουν το βρέφος να ηρεμήσει σε ηλικία 2 μηνών .

Τι μπορείτε να κάνετε για να το ηρεμήσετε:

  • Διατηρήστε την Ψυχραιμία σας καθώς ο πανικός θα κάνει τα πράγματα χειρότερα.
  • Προκαλέστε κάποιον ήχο για να του προσελκύσετε την προσοχή π.χ κουνήστε μια κουδουνίστρα, ανοίξτε τον απορροφητήρα ή το πιστολάκι μαλλιών.
  • Πάρτε το στην αγκαλιά σας ώστε να σας νιώθει κοντά του
  • Μιλήστε του ήρεμα και γλυκά, σιγοτραγουδήστε του, βάλτε ένα ήρεμο παιδικό τραγούδι
  • Ακουμπήστε το στο στήθος σας, αν ακόμη θηλάζει, ενώ αν πίνει γάλα σε σκόνη δώστε του μια αποστειρωμένη πιπίλα (χωρίς μπιμπερό) να τη βάλει στο στόμα του.
  • Βαλτε το στο καρότσι και κουνήστε το ρυθμικά ή πηγαίνετέ το μια βόλτα
  • Αποκλείστε ότι πεινά ή δεν έχει κοιμηθεί σωστά
  • Κάντε του ένα ήπιο μασάζ χαϊδεύοντάς το στην κοιλιά και μιλώντας του ήρεμα. Έτσι θα ενεργοποιήσετε τις αισθήσεις του και θα το κάνετε να χαλαρώσει!

Αν όμως διαπιστώνετε ότι το μωρό κλαίει πολλές ώρες μέσα στη μέρα και δυσκολεύεστε αρκετά να το ηρεμήσετε τότε καλό είναι να συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας. Οι διαταραχές στον ύπνο είναι μια δύσκολη κατάσταση που αν επιμείνει μπορεί να ταλαιπωρεί τόσο το παιδί όσο και τους γονείς .

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved