7 συμβουλές για να αποκτήσει το παιδί σας το ταλέντο της θετικής προσωπικότητας

Θα έχουμε όλοι παρατηρήσει γύρω μας πως οι άνθρωποι που είναι επιτυχημένοι και στα επαγγελματικά αλλά και στα προσωπικά είναι εκείνοι που διαθέτουν μια ευχάριστη και θετική προσωπικότητα. Αυτά τα δύο στοιχεία τους κάνουν να εκπέμπουν μία γοητεία που φαίνονται στα μάτια των γύρω τους, «χαρισματικοί».

7 συμβουλές για να αποκτήσει το παιδί σας το ταλέντο της θετικής προσωπικότητας

Πάντα μία ευχάριστη προσωπικότητα μπορεί να γίνει εύκολα αντιληπτή από τον τρόπο που κάποιος περπατά, μιλάει (τόνος φωνής) και φυσικά από την συμπεριφορά και την αυτοπεποίθηση του.

Η ευχάριστη προσωπικότητα λοιπόν είναι συνδυασμός της νοοτροπίας και συμπεριφοράς. Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται έχοντας έμφυτη την θετική προσωπικότητα αλλά και εκείνοι που δεν έχουν αυτό το χάρισμα μπορούν να το καλλιεργήσουν.

Οι γονείς έχουν κυριαρχικό ρόλο στην ενίσχυση της θετικής προσωπικότητας του παιδιού τους. Παρακάτω δίνουμε 7 χρήσιμες συμβουλές για να την αποκτήσουν:

• Ενισχύουμε την υπευθυνότητα στο παιδί μας δίνοντας του ενεργό ρόλο σε καθημερινές δραστηριότητες
• Αποφεύγουμε φράσεις όπως «οι άλλοι το κάνουν, γιατί όχι και εσύ;» ή «είναι δικό σου λάθος»
• Εάν το παιδί σας έχει κάπου άδικο το βοηθάτε να αναλάβει τις ευθύνες του λέγοντας «δεν πειράζει που έκανες λάθος, δεν είναι κακό να το παραδεχτείς»
• Μαθαίνουμε στο παιδί μας να δείχνει ευγένεια και ενδιαφέρον προς τους άλλους. Εάν π.χ. ο φίλος ή το αδερφάκι του χτύπησε το βοηθάμε και το φροντίζουμε
• Επιλέγουμε πολύ προσεκτικά τα λόγια που χρησιμοποιούμε στο παιδί μας καθώς τα λόγια μας αντανακλούν την νοοτροπία μας και το παράδειγμα που θέλουμε να δώσουμε σε εκείνο
• Ενισχύουμε την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση του και το επαινούμε για τις προσπάθειες του
• Η ποιότητα του χαρακτήρα βρίσκεται στην ειλικρίνεια. Ενθαρρύνουμε το παιδί μας να λέει πάντα την αλήθεια

Η συμβουλή του Ειδικού:
«Χρειάζονται πολύ περισσότεροι μύες για να συνοφρυωθεί κάποιος παρά για να χαμογελάσει». Με ένα καθαρό χαμόγελο και μία θετική προσωπικότητα μπορεί κάποιος να κερδίσει πολύ περισσότερα στη ζωή του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved