Ερωτηματολόγια ανάπτυξης και συμπεριφοράς για γονείς σε παιδιά 21-24 μηνών

Εκτιμήστε τώρα την ανάπτυξη συμπεριφορά του παιδιού σας.

Ερωτηματολόγια ανάπτυξης και συμπεριφοράς για γονείς σε παιδιά 21-24 μηνών

Το μωρό σας κοντεύει την ηλικία των 2 ετών! Ένα χρήσιμο ερωτηματολόγιο ανάπτυξης και συμπεριφοράς για γονείς που θα σας καθοδηγήσει σχετικά με το τι μπορεί να κάνει το παιδί σας στην ηλικία των 21-24 μηνών. Του αρέσει να δείχνει στους άλλους όλα τα πράγματα που μπορεί να κάνει, τρώει σχεδόν όλο του το φαγητό με το πιρούνι και ανεβαίνει μόνο του σκαλοπάτια, κρατώντας τον τοίχο!

Ερωτηματολόγια ανάπτυξης και συμπεριφοράς για γονείς σε παιδιά 21-24 μηνών

Περίπου στα δυο χρόνια είναι που το μωρό μας γίνεται νήπιο και αυτό γιατί πλέον μπορεί και μας μιλά με λόγια, με απλές προστάσεις και λέξεις δείχνει τις προτιμήσεις του και αποζητά την συντροφιά αλλά και το παιχνίδι με άλλα παιδιά. Ρωτήστε το «πόσο αγαπάς τη μαμά/ τον μπαμπά;» ή «πως σε λένε» και θα εκπλαγείτε από τις απαντήσεις του! Κάθε φορά που συμπληρώνουμε ένα ερωτηματολόγιο ανάπτυξης και συμπεριφοράς για γονείς είμαστε σίγουροι ότι το παιδί μας μεγαλώνει σωστά. Για αυτό τον σκοπό ειδικοί αναπτυξιολόγοι δημιούργησαν μια σειρά από 8 ερωτηματολόγια ,τεστ ανάπτυξης και συμπεριφοράς για γονείς. Είναι σχεδιασμένα ανά τρίμηνο αρχίζοντας από τους 3- 6 μήνες και ολοκληρώνονται στους 33 -36 μήνες.

Συμπληρώνονται από την μητέρα και αξιολογούνται από τον παιδίατρο. Ασυνήθιστες συμπεριφορές, καθυστέρηση λόγου και υπερκινιτικότητα είναι τρία ζητήματα που θα πρέπει να τα εξετάσουμε και να τα συζητήσουμε με τον παιδίατρο μας. Τότε, ίσως χρειαστεί και μια δεύτερη γνώμη από τον ειδικό για να μας πει αν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή όχι, κάνοντας του μια αναπτυξιακή εξέταση.

Πως γίνεται η αναπτυξιακή εξέταση με το αναπτυξιακό check-up plus;

Ο αναπτυξιακός έλεγχος είναι μια εξέταση που πραγματοποιείται από τον αναπτυξιολόγο και εξετάζει τους τομείς ανάπτυξης ενός παιδιού. Μας βοηθά να εντοπίσουμε την αναπτυξιακή ηλικία του παιδιού σε σχέση με τη χρονολογική του ηλικία. Από τα αποτελέσματα που προκύπτουν μπορούμε να αξιοποιήσουμε σημαντικές πληροφορίες για το ρυθμό ανάπτυξης, έτσι έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίσουμε αδυναμίες ή τυχόν λανθάνουσες δεξιότητες προκειμένου με τη κατάλληλη παρέμβαση να βελτιωθούν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved