Ερωτηματολόγια ανάπτυξης και συμπεριφοράς για γονείς σε παιδιά 25-28 μηνών

Εκτιμήστε τώρα την ανάπτυξη συμπεριφορά του παιδιού σας!

Ερωτηματολόγια ανάπτυξης και συμπεριφοράς για γονείς σε παιδιά 25-28 μηνών

Μετά τα δύο έτη όλα αρχίζουν και γίνονται για τους γονείς ευκολότερα. Τώρα το παιδί μας μιλά και μπορούμε να συνεννοηθούμε καλύτερα. Μπορεί και περιμένει και συνεργάζεται μαζί μας. Τις περισσότερες φορές, δείχνει κατανόηση όταν του ζητάμε να περιμένει.

Τι μπορεί να κάνει το παιδί σας στην ηλικία των 25-28 μηνών

ef2110b6d50416b4f4ce486ea7d8df8e

Τα σημαντικά αναπτυξιακά ορόσημα στην ηλικία 25-28 μηνών, περπατάει, μιλάει, συνεννοείται και επικοινωνεί άριστα με τους μεγάλους. Συμμετέχει σε απλά ομαδικά παιχνίδια όπως κυνηγητό και κρυφτό! Μπορείτε να παίξετε με τα χρώματα μιας και πλέον μπορεί να τα αναγνωρίσει με ευκολία! Εάν είναι χαρούμενο ή λυπημένο θα το καταλάβετε αμέσως, αφού εκφράζει περισσότερο τα συναισθήματα του και φροντίζει να σας κρατά ενήμερους για όσα θέλει!

Τα παιχνίδια συναρμολόγησης, όπως τα lego, δηλώνουν πλέον τα αγαπημένα του! Για να μάθετε περισσότερα για την ανάπτυξη και συμπεριφορά του παιδιού σας μπορείτε να συμπληρώσετε ένα ερωτηματολόγιο ανάπτυξης και συμπεριφοράς για γονείς έτσι θα είστε σίγουροι ότι το παιδί σας μεγαλώνει σωστά. Ειδικοί αναπτυξιολόγοι δημιούργησαν μια σειρά από 8 ερωτηματολόγια ,τεστ ανάπτυξης και συμπεριφοράς για γονείς. Είναι σχεδιασμένα ανά τρίμηνο αρχίζοντας από τους 3- 6 μήνες και ολοκληρώνονται στα 33 -36 μηνών που θα συμπληρώνονται από την μητέρα και θα αξιολογούνται από τον παιδίατρο.

Δύσκολες συμπεριφορές, με εκρήξεις θυμού και ευερεθιστικότητα, καθυστέρηση στο λόγο και ομιλία αλλά και υπερκινιτικότητα είναι σημαντικά ζητήματα που θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας και να τα συζητήσουμε με τον παιδίατρο μας. Τότε ίσως χρειαστεί και μια δεύτερη γνώμη από τον ειδικό να μας πει αν υπάρχει λόγος ανησυχίας ή όχι, κάνοντας μια αναπτυξιακή εξέταση.

Τι είναι το αναπτυξιακό check up plus; Είναι ένας απλός και γρήγορος έλεγχος που ανιχνεύει αν έχει το παιδί τις απαραίτητες ικανότητες και την ωριμότητα που χρειάζεται, σύμφωνα με την χρονολογική του ηλικία σε όλους τους τομείς ανάπτυξης:

• λόγος και ομιλία
• γνωστικός τομέας
• αδρή και λεπτή κινητικότητα
• καθώς και στον κοινωνικό-συναισθηματικό τομέα

Ο αναπτυξιακός έλεγχος είναι μια εξέταση που πραγματοποιείται από Αναπτυξιακό Εργοθεραπευτή και εξετάζει τους τομείς ανάπτυξης ενός παιδιού. Μας βοηθά να εντοπίσουμε την αναπτυξιακή ηλικία του παιδιού σε σχέση με τη χρονολογική του ηλικία. Από τα αποτελέσματα που προκύπτουν μπορούμε να αξιοποιήσουμε σημαντικές πληροφορίες για το ρυθμό ανάπτυξης, έτσι έχουμε τη δυνατότητα να εντοπίσουμε αδυναμίες ή τυχόν λανθάνουσες δεξιότητες προκειμένου με τη κατάλληλη παρέμβαση να βελτιωθούν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved