Ερωτηματολόγια ανάπτυξης και συμπεριφοράς για γονείς σε παιδιά 16-20 μηνών

Εκτιμήστε τώρα την ανάπτυξη συμπεριφορά του παιδιού σας

Ερωτηματολόγια ανάπτυξης και συμπεριφοράς για γονείς σε παιδιά 16-20 μηνών

Κάθε φορά που συμπληρώνουμε ένα ερωτηματολόγιο ανάπτυξης και συμπεριφοράς για γονείς είμαστε σίγουροι ότι το παιδί μας μεγαλώνει σωστά.

Για αυτό τον σκοπό ειδικοί αναπτυξιολόγοι έχουν δημιουργήσει μια σειρά από 8 ερωτηματολόγια, τεστ ανάπτυξης και συμπεριφοράς για γονείς. Είναι σχεδιασμένα ανά τρίμηνο αρχίζοντας από τους 3- 6 μήνες και ολοκληρώνονται στους 33 -36 μήνες που θα συμπληρώνονται από την μητέρα και θα αξιολογούνται από τον παιδίατρο.

Το μωρό 16-20 μηνών

Το μωρό σας στην ηλικία 16-20 μηνών, είναι ένας μικρός εξερευνητής! Θα τον πιάσετε να σκαρφαλώνει πάνω στα ντουλάπια, να κατεβαίνει χαμηλά σκαλοπάτια και να τρέχει! Θα τον ακούσετε να κάνει μικρές προτάσεις και να μιμείται ήχους από το περιβάλλον! Δώστε του κύβους και ετοιμαστείτε για τις πρώτες του κατασκευές! Η περίοδος αυτή είναι σημαντική γιατί αρχίζει να αναδύετε ο λόγος και η ομιλία του παιδιού ακόμα και αν δεν μας λέει λέξεις, το παιδί μιλά με το βλέμμα του, με τις χειρονομίες και τα νοήματα.

Μας δείχνει πάντα τι θέλει και πως νιώθει. Οι γονείς που διαπιστώνουν ότι το παιδί τους δεν είναι πάντα πολύ συνεργάσιμο δεν δείχνει ενδιαφέρον να επικοινωνήσει και να συνεργαστεί μαζί τους καλό θα ήταν να κάνουν το τεστ και να συζητήσουν με τον παιδίατρο τους τις ανησυχίες τους. Ίσως χρειαστεί η βοήθεια από κάποιον ειδικό, να κάνει ένα πλήρες αναπτυξιακό έλεγχο σε ένα αναπτυξιακό κέντρο .

Τι είναι το αναπτυξιακό check up plus;

Ο αναπτυξιακός έλεγχος είναι μια εξέταση που πραγματοποιείται από ειδικούς αναπτυξιολόγους και εξετάζει τους τομείς ανάπτυξης ενός παιδιού. Πρόκειται για μια δοκιμασία που μας δίνει σημαντικά στοιχεία για τον ρυθμό με τον οποίο εξελίσσεται η ανάπτυξη ενός παιδιού. Οι τομείς που εξετάζονται είναι: o κινητικός, ο κοινωνικός, τομέας λόγου και ομιλίας και αυτοεξυπηρέτησης. Μας βοηθά να εντοπίσουμε την αναπτυξιακή ηλικία του παιδιού σε σχέση με τη χρονολογική του ηλικία. Με απλά λόγια τι μπορεί να κάνει σε σχέση με την ηλικία του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved