Είναι σωστό να πιστεύει το παιδί μου στον Άγιο Βασίλη; Οι Ειδικοί απαντούν

Πολλοί γονείς καθώς μεγαλώνουν και δημιουργούν την δική τους οικογένεια αμφισβητούν τον μύθο του Άγιου Βασίλη και ξεχνούν πως ένιωθαν για εκείνον όταν ήταν οι ίδιοι παιδιά. Θεωρούν πως δεν χρειάζεται να πιστέψει το παιδί τους σε κάποιον που δεν υπάρχει και να δημιουργήσουν μια ψευδή προσδοκία.

Είναι σωστό να πιστεύει το παιδί μου στον Άγιο Βασίλη; Οι Ειδικοί απαντούν

Η αλήθεια όμως είναι ότι κάθε παιδί έχει την ανάγκη να πιστέψει στον Άγιο Βασίλη και να ζήσει την μαγεία των Χριστουγέννων.

Για ποιούς λόγους έχει θετική επίδραση ο μύθος του Άγιου Βασίλη στη συναισθηματική ζωή του παιδιού;

Ενισχύεται η μαγεία των Χριστουγέννων και οι αναμνήσεις

Τα παιδιά κάθε χρόνο γράφουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη και περιμένουν με ανυπομονησία το δώρο τους. Το παιδί προσδοκά σε ένα αρχέτυπο καλό άνθρωπο ο οποίος θα το ανταμείψει εκπληρώνοντας την προσωπική του επιθυμία επειδή ήταν καλό παιδί. Ξυπνάνε το πρωί των Χριστουγέννων και τρέχουν στο δέντρο με χαρά και αγωνία για να βρουν τι τους άφησε ο Άγιος Βασίλης. Όλα αυτά είναι τελετουργικές διαδικασίες οι οποίες ενισχύουν την μαγεία των Χριστουγέννων και δημιουργούν έντονες και όμορφες παιδικές αναμνήσεις, που εντυπώνονται στην μνήμη και κουβαλάμε σε όλη μας τη ζωή.

Ενισχύεται η φαντασία

Ο Άγιος Βασίλης είναι από μόνος του ένα δημιούργημα της φαντασίας. Τα παιδιά όταν ακούν για εκείνον τον πλάθουν και δημιουργούν στο μυαλό τους την εικόνα ενός στρουμπουλού γεράκου με μακριά άσπρη γενειάδα και ένα έλκηθρο με πολλούς τάρανδους. Ενισχύεται η δημιουργική πλευρά του παιδιού και επιτρέπουν στο παιδί να πιστέψει ότι όλα είναι δυνατά να συμβούν.

Ενισχύεται η γενναιοδωρία του

Ο Άγιος Βασίλης είναι ένας καλόκαρδος γεράκος που κάθε χρόνο, μέσα σε μία νύχτα, κάνει δώρα σε όλα τα παιδάκια της γης. Αυτό διδάσκει στα παιδιά την προσφορά, την δοτικότητα, τη γενναιοδωρία αλλά και την ανιδιοτελή πράξη. Προσφέρει δώρα και χαρά στα παιδιά χωρίς να έχει εκείνος κάποιο όφελος.

Τα παιδιά διατηρούν την αθωότητα τους

Η παιδική ηλικία και τα ξένοιαστα χρόνια περνούν πολύ γρήγορα και πριν το καταλάβουμε είμαστε ενήλικες φορτωμένοι με άγχη της καθημερινότητας. Διατηρήστε την παιδικότητα και αθωότητα των παιδιών σας και κάντε τα να πιστέψουν στον Άγιο Βασίλη, ακόμα και αν σε εσάς είναι κάτι αφελές. Ακόμα και εμείς, ως ενήλικες δεν πιστεύουμε, καλό είναι να μην καταστρέψουμε ή διαταράξουμε τον παιδικό κόσμο και τη φαντασία ενός παιδιού και όλα αυτά τα συναισθήματα που μπορεί να δημιουργήσει γύρω από τον μύθο του Άγιου Βασίλη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved