Ερωτηματολόγια ανάπτυξης και συμπεριφοράς για γονείς σε παιδιά 7-10 μηνών

Εκτιμήστε τώρα την ανάπτυξη συμπεριφοράς του παιδιού σας.

Ερωτηματολόγια ανάπτυξης και συμπεριφοράς για γονείς σε παιδιά 7-10 μηνών

Κάθε μητέρα θέλει να γνωρίζει αλλά και να ελέγχει από μόνη της την εξέλιξη της ανάπτυξης του παιδιού της. Για αυτό τον σκοπό ειδικοί αναπτυξιολόγοι δημιούργησαν μια σειρά από 8 ερωτηματολόγια ανάπτυξης. Είναι σχεδιασμένα ανά τρίμηνο, αρχίζοντας από τους 3- 6 μήνες και ολοκληρώνονται στους 33 -36 μήνες που συμπληρώνονται από την μητέρα και θα αξιολογούνται από τον παιδίατρο.

Το μωρό 7-10 μηνών
Αναπτυξιακά ορόσημα 7-10 μηνών το μωρό σας ανακαλύπτει τον κόσμο! Προσπαθεί να μπουσουλίσει και ψάχνει τα αντικείμενα, όταν πέσουν κάτω! Θα παρατηρήσετε ότι κάνει προσπάθειες να επικοινωνήσει και επαναλαμβάνει ήχους. Απλά παιχνίδια όπως «πάει ο λαγός να πιεί νερό» το κάνουν να χαμογελά και να διασκεδάζει!
Μπορείτε τώρα να κάνετε μόνοι σας το τεστ ανάπτυξης και συμπεριφοράς και δείτε πόσα αναπτυξιακά ορόσημα έχει κατακτήσει το μωρό σας!Αν το παιδί σας τα καταφέρνει μια χαρά τότε περιμένετε μέχρι το επόμενο τρίμηνο. Αν πάλι μπορεί να παρουσιάζει κάποια από τα ανησυχητικά σημάδια απευθυνθείτε στον ειδικό και κάντε ένα τεστ ανάπτυξης και συμπεριφοράς.

Τι είναι η αναπτυξιακή εξέταση 7-10 μηνών ;
Ο αναπτυξιακός έλεγχος είναι μια εξέταση η οποία πραγματοποιείται από ειδικούς αναπτυξιολόγουςκαι εξετάζει τους τομείς ανάπτυξης ενός παιδιού. Οι γονείς γνωρίζοντας τα αναπτυξιακά στάδια αλλά και τους τομείς όπου το παιδί τους μπορεί να μην είναι πολύ καλό, μπορούν να το βοηθήσουν να εξασκήσει αυτές τις ικανότητες και να συμβάλλουν, με αυτό τον τρόπο, στην μελλοντική εξέλιξη αλλά και στην πρόοδο του. Πρόκειται για ένα σύντομο τεστ που μας δείχνει εάν ένα παιδί έχει κατακτήσει τις βασικές αναπτυξιακές δεξιότητες (ανάλογα με την ηλικία) έγκαιρα ή παρουσιάζει κάποια καθυστέρηση.

Η συμβουλή του Ειδικού
Οι μητέρες γνωρίζουν το παιδί τους καλύτερα από τον καθένα. Είναι γνωστό ότι όταν μια μητέρα ανησυχεί, συνήθως υπάρχει λόγος. Η αναπτυξιακή εξέταση πάντα βοηθά γιατί η πρόληψη είναι η καλύτερη αντιμετώπιση. Θα μας δώσει τις απαντήσεις στα ερωτηματικά και τις αμφιβολίες και πάνω από όλα συμβουλές έγκαιρα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved