«Βλέποντας ειδήσεις με την Έλενα…», γράφει ο Νίκος Συρίγος

Δεν θέλω να φορτώνω το μυαλό των κοριτσιών με βάρη. Και τα δελτία ειδήσεων, είτε ο Χατζηνικολάου τα λέει, είτε ο Σρόιτερ είναι αυτό ακριβώς. Βάρη. Κι αν στην Εύα, στα 16 της, δεν μπορώ και δεν θέλω να της λέω τι θα δει και τι θα ακούσει, με την Έλενα, αποφεύγω να βλέπουμε μαζί ειδήσεις.

Νίκος Συρίγος
«Βλέποντας ειδήσεις με την Έλενα…», γράφει ο Νίκος Συρίγος

Μπορεί να το αποφεύγει κι εκείνη και να μην το έχω καταλάβει. Και μην μου πει κανείς ότι είναι μόλις 8 χρονών, γιατί τα παιδιά και πολύ περισσότερο τα κορίτσια, όχι 8 χρονών αλλά οκτώ μηνών σε πουλάνε και σε αγοράζουν. Ειδικά τον μπαμπά, που με τις κόρες έχει όχι απλά έρωτα αλλά ΚΑΨΟΥΡΑ.

Το βράδυ της Δευτέρας λοιπόν, κατά σύμπτωση, κατά τύχη ή από επιλογή, η Έλενα έκατσε στην αγκαλιά μου (γιούπι) για να δούμε μαζί ειδήσεις. Κι όχι μόνο έκατσε αλλά αφήνοντας tablet και κινητά στην άκρη (γιούπι-γιούπι) αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα να σχολιάσει και αυτά που έβλεπε. Και με έστειλε. Με αυτά που έλεγε γι’αυτά που έβλεπε.

Είδηση πρώτη: Η επίσκεψη Μουζάλα στο Ελληνικό και οι αντιδράσεις των προσφύγων

«Δεν είναι δίκαιο. Εμείς τους δεχτήκαμε εδώ, τους δώσαμε φαγητό, τους βάλαμε να μείνουν κάπου, τους αγαπάμε... Δεν είναι δίκαιο αυτό που κάνουν, μπαμπά... Αν δεν τους αρέσει εδώ να φύγουν». Τόσο απλά. Πήγα να της εξηγήσω ότι στην πατρίδα τους γίνεται πόλεμος, ότι θέλουν να πάνε αλλού και τους κρατάμε με το ζόρι εδώ. Αλλά για την Έλενα όλα αυτά δεν είχαν σημασία. Στο κεφάλι της κυριαρχούσε ότι εμείς εδώ δεν τους πνίξαμε τους πρόσφυγες, δεν τους κλείσαμε τα σύνορα, ότι τους φιλοξενήσαμε και συνεχίζουμε να τους φιλοξενούμε... Ότι κόντρα σε όλο τον πλανήτη, ακόμη και στην δική μας μοίρα τους δώσαμε αγάπη. Αυτό της έφτανε. Της αρκούσε.

Είδηση δεύτερη: Ο φόρος στα μπλοκάκια (!!!!!!)

«Δηλαδή μπαμπά τώρα θα μας παίρνει περισσότερα λεφτά ο Τσίπρας; Όλο ψέματα έλεγε... Δεν θα τον δω κάποια φορά; Θα του πω εγώ...». Τι θα του πει ακριβώς δεν μου είπε αλλά το βλέμμα της τα έλεγε όλα. Μην σου τύχει Αλέξη, γιατί θα φας τέτοιο μπινελίκι που θα το θυμάσαι. Ψεύτη, ε ψεύτη....

Είδηση τρίτη: Το ντου του «Ρουβίκωνα» στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή

«Ε δεν είναι ωραίο τώρα αυτό. Μπαμπά, τους προκαλούμε...». Σέκος ο μπαμπάς...

Μετά δεν είδε άλλο. Ξανάνοιξε το tablet. Δεν ξέρω αν βαρέθηκε τις ειδήσεις ή εμένα που την έβλεπα αποσβολωμένος και δεν της έλεγα τίποτα... Ή πάλι μπορεί να της φόρτωσε το μυαλό περισσότερο απ’όσο θα ήθελε. Όπως το δικό μου, κάθε μέρα... Κάθε φόρα που βλέπω ειδήσεις, χωρίς την Έλενα στην αγκαλιά μου.

Νίκος Συρίγος Διευθ. Onsports

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved