«Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος…», γράφει ο Νίκος Συρίγος

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για το... ασθενές φύλο που άμα σε βρει μπόσικο σου αλλάζει τα φώτα!

«Της γυναίκας η καρδιά είναι μια άβυσσος…», γράφει ο Νίκος Συρίγος

Η αλήθεια είναι πως όσο θυμάμαι τον εαυτό μου είχα πάντοτε στο πλάι μου γυναίκες. Στην αρχή ήταν η μάνα μου. Μετά μπήκε στο χορό και η γιαγιά μου... Η θεία μου η Ζενούλα ακολούθησε.Στο νηπιαγωγείο ήρθε η Αννούλα... Στην Τρίτη δημοτικού η Μαρία, μετά η Πόπη... Στο γυμνάσιο ήρθε η... μπάλα του μπάσκετ (Γυναίκα κι αυτή!). Και μετά στο Λύκειο η Ειρήνη... Ο πρώτος μεγάλος έρωτας... Και παντοτινός!
Η μάνα των παιδιών μου. Των κοριτσιών μου! Της Εύας και της Έλενας... Κι εδώ Women Only!

Ακόμη κι όταν δοκίμασα την... τύχη μου στα ζώα, μαζεύοντας δυο αδεσποτάκια, θηλυκά ήταν κι αυτά. Η Φαίδρα και η Τσόκο! Είχα αυτό που λένε... γυναικομαγνήτη! Μποξεράκι πιάνω... βρακάκι γίνεται!!!

Γυναίκες λοιπόν... Αυτές που γιορτάζουν (και καλά) σήμερα. Λες και τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου... γιορτάζει κάποιος άλλος.

Γυναίκες. Η τελειότερη μηχανή που έφτιαξε ο Θεός. Ή μήπως ο διάβολος;Ή μήπως και οι δυο μαζί; Συνεταιρικά;
Αυτή η μιάμιση γραμμή που μόλις διαβάσατε είναι ο ορισμός της γυναικείας σκέψης. Που ποτέ δεν είναι μία... Είναι πάντα πολλές. Από τα πιο απλά μέχρι τα πιο σύνθετα. Οι γυναίκες δουλεύουν τόσο πολύ το μυαλό τους που στο τέλος, να το δείτε, θα πετάξουν! Προς το παρόν πάμε εμείς... πετάδην! Μπας και τις ικανοποιήσουμε (ΠΟΤΕ αλλά μην το κάνουμε θέμα...).

Δεν είναι τυχαίο ότι η λέξη «απαίτηση» είναι θηλυκή. Απαιτούν από γεννησιμιού τους. Κι εκεί που χάνεις τη μπάλα είναι άμα αποφασίσεις να κάνεις τη δική σου οικογένεια. Πόσο μάλλον δε όταν σε... αυτή την οικογένεια είσαι ο μόνος αρσενικός. Καμία τύχη. Κάθε μέρα είναι μέρα... εκπαίδευσης: Από το να ξανακατεβάζουμε το καπάκι της τουαλέτας για να είναι έτοιμο όταν χρησιμοποιήσουν εκείνες το wc, μέχρι το να μάθουμε πως λειτουργεί το πλυντήριο και κυρίως ποια ρούχα δεν πάνε με ποια (άλυτο μυστήριο) όταν θα βάλεις να τα πλύνεις!

Υπάρχουν και καλά νέα: Να τις βλέπεις να τριγυρίζουν στο χώρο. Να τις μυρίζεις... Να τις βλέπεις να φτιάχνονται... Να τις αγκαλιάζεις... Να τις φιλάς... Από την πιο μικρή μέχρι την πιο μεγάλη! Ο τρόπος που κινούνται, που λύνουν τα μαλλιά τους, που γράφουν, που διαβάζουν... Μαγεία. Ακόμη και η στιγμή που σου λένε «Αγάπη μου είδες πόσο ήρθε το ρεύμα;», μαγικός κι αυτός. Μέχρι να δεις το λογαριασμό... Εκεί χάνεται η μαγεία! Για λίγο... Γενικά άμα η γυναίκα σε βρει μπόσικο σου αλλάζει τα φώτα!

Ακόμη κι αν δεν μάθουμe ποτέ ποιος έφτιαξε τη γυναίκα, όλοι οι άνδρες αυτού του πλανήτη χρωστάμε χάρη στο δημιουργό... Για τη μάνα μας, τη γυναίκα μας, την κόρη μας, τη γιαγιά μας, την κοπέλα μας, τη γκόμενα, τη φίλη και την ερωμένη μας...

Για όλα αυτά μαζί και για όσα ακόμη δεν έχουμε ανακαλύψει. Για τις στιγμές που μας χαρίζει μια γυναίκα... Χρόνια σας Πολλά Γυναίκες! Σας αγαπάμε...

Νίκος Συρίγος - Διευθυντής Onsports.gr

image via Dimitar Hristov

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved