Ο Αλή μπαμπάς και οι δύο κόρες: «Το καλύτερο δώρο στα παιδιά σου είναι ν’ αγαπάς τη μαμά τους!»

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για το αυτονόητο που χάνεται μέσα στα ζόρια της καθημερινότητας.

Νίκος Συρίγος
Ο Αλή μπαμπάς και οι δύο κόρες: «Το καλύτερο δώρο στα παιδιά σου είναι ν’ αγαπάς τη μαμά τους!»

Ο τίτλος δεν είναι δικός μου. Είναι κλεμμένος. Από μια κουβέντα που είχε πει τις προάλλες ο Αντώνης Ρέμος. Κι είχε δίκιο. Με το τσουβάλι. Λίγο μετά ή λίγο πριν (εξαρτάται από το χαρακτήρα του καθενός) από την αγάπη του καθενός για το παιδί ή τα παιδιά του υπάρχουν οι τύψεις. Για αυτά που του προσφέρεις. Νιώθεις ότι δεν φτάνουν. Θέλεις πάντα παραπάνω. Κι όμως, από τη στιγμή που αγαπάς το παιδί σου και του το δείχνεις με κάθε τρόπο, να είσαι σίγουρος ότι του φτάνει, του αρκεί για να νιώθει ευτυχισμένο.

Ούτε ακριβά δώρα θέλει, ούτε λαγούς με πετραχήλια. Το μόνο... παραπάνω που θα σου ζητήσει – αν δεν το κάνεις- είναι να αγαπάς και τη μαμά του. Το καταλαβαίνω με τα κορίτσια, κάθε φορά που πλακώνομαι με τη μάνα τους. Πασχίζουν, δίνουν μάχη (ειδικά η μικρή θυμίζει.... Κυανόκρανο) να σταματήσουν άμεσα οι «εχθροπραξίες»... Και πραγματικά δεν ξέρω αν η επέμβαση τους γίνεται για το παρόν ή για το μέλλον αλλά όταν νιώθουν την ένταση στο σπίτι, όταν η αγάπη προς στιγμήν χάνει από τα ζόρια της καθημερινότητας ή και τις παραξενιές που αποκτά κάποιος μέσα στο χρόνο, τα παιδιά σκοτεινιάζουν.

Αγαπήστε λοιπόν τις μαμάδες των παιδιών σας και μην διστάζετε να τους το δείχνετε ακριβώς όπως κάνετε με τα παιδιά... Κάποιες στιγμές ίσως και παραπάνω... Αγάπη είναι, δεν κοστίζει τίποτα, αξίζει όμως τα πάντα...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved