«Όταν δίνεις τον Λόγο σου να είναι Νόμος! Ειδικά στα παιδιά σου…»-Γράφει ο Νίκος Συρίγος

Το Πάσχα στην Καλαμάτα δεν είναι απλή υπόθεση. Ειδικά το Πάσχα στο ξενοδοχείο που πήγαμε οικογενειακώς στην Καλαμάτα, αφού και πισινάρα διαθέτει και δίπλα στην θάλασσα είναι.

Νίκος Συρίγος
«Όταν δίνεις τον Λόγο σου να είναι Νόμος! Ειδικά στα παιδιά σου…»-Γράφει ο Νίκος Συρίγος

Όποιος έχει πάει στο ELITE CITY RESORT ξέρει τι εννοώ. Κι όποιος δεν έχει πάει...ΝΑ ΠΑΕΙ! Και δεν είναι διαφήμιση. Είναι η αλήθεια. Πηγαίνοντας το πρωί της Μ.Παρασκευής, λοιπόν προς Καλαμάτα, ο καιρός με ψιλοβοήθησε να αποφύγω τις κακοτοπιές. Είχε ακόμη λίγο ψύχρα και συννεφιά, οπότε η Έλενα δεν είχε τολμήσει ακόμη να αναφέρει τη λέξη «μπάνιο». Όταν φτάσαμε στο ξενοδοχείο η κατάσταση άλλαξε. Βλέπεις, ο ήλιος έβγαζε μάτι, η θάλασσα ήταν λάδι και η πισίνα όχι απλά θελκτική αλλά κάτι παραπάνω... Και η Έλενα δεν ήθελε και πολύ για να «τουρμπίσει».

Βλέπεις είχε παρέα και την κολλητή της, την Έρη, άρα η συμπαράσταση ήταν δεδομένη: «Μπαμπάααααα, δεν θα κάνουμε μπάνιο;». – Θα δούμε. Δεν έχουμε πάρει μαγιό. «Ναι αλλά στο είπα, να πάρουμε! Γι’αυτό δεν πήραμε! Με κορόιδεψες για να μην κάνουμε μπάνιο!!!». – Όχι... Δεν σε κορόιδεψα. Δεν σε έχω κοροϊδέψει και δεν θα σε κοροϊδέψω ποτέ... Θα πάμε να πάρουμε μαγιό και αν έχει καλό καιρό, θα κάνουμε μπάνιο αύριο. «Ορκίσου!» - Στο Λόγο μου... Δεν ξέρω αν η Έλενα κατάλαβε τι σημαίνει «Στο Λόγο μου» αλλά μάλλον πείστηκε από το ύφος μου.

Από εκείνο το σημείο και μετά ήλπιζα μόνο στον καιρό. Ειδικά από τη στιγμή που αγοράσαμε και τα μαγιό, δεν υπήρχε άλλη... σανίδα σωτηρίας. Εκτός κι αν κάποιος θεωρεί ότι το να μπεις στη θάλασσα Απρίλη μήνα με 15-20... 23 βαθμούς Κελσίου είναι κάτι εύκολο. Δεν είναι. Το κατάλαβα όταν μπήκα. Κι έπαιζα μεταξύ ανακοπής και εμφράγματος. Αλλά είχα δώσει τον Λόγο μου στην Έλενα. Και δεν τον έπαιρνα πίσω ο κόσμος να χαλάσει, από τη στιγμή που δεν... χάλασε απλά ο καιρός. Ο αλήτης! Έχω αποφασίσει να είμαι απόλυτα ειλικρινής με τα παιδιά μου. Για να απαιτούν το ίδιο από τους ανθρώπους που θα συναναστραφούν στο μέλλον. Και να είναι και εκείνες ειλικρινείς. Έστω κι αν χρειαστεί να μπω στην παγωμένη θάλασσα της Καλαμάτας...

Νίκος Συρίγος
Διευθυντής Onsports.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved