Mισώ το καλοκαίρι... Γράφει ο Νίκος Συρίγος

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για το βράδυ που κοιμάσαι οικογενειάρχης και ξυπνάς εργένης.

Mισώ το καλοκαίρι... Γράφει ο Νίκος Συρίγος

Σιχαίνομαι τη μοναξιά. Τη φοβάμαι. Δεν θέλω να είμαι μόνος ΠΟΤΕ. Ψέματα. Θέλω να είμαι μόνος, μόνο στην τουαλέτα. Πουθενά αλλού.
Γι’αυτό μισώ το καλοκαίρι. Γιατί χάνω την παρέα μου και μπαινοβγαίνω στο σπίτι μοναχός. Εδώ και 15 μέρες η Ειρήνη πήρε τα κορίτσια και πήγαν στα Χανιά. Τα καλά της... ανεργίας. Βλέπετε, τέσσερα χρόνια που είχε μπλέξει με το Yachting, έβλεπε τη θάλασσα αλλά δεν προλάβαινε να βάλει μέσα ούτε το δακτυλάκι...

Οπότε τώρα ούτε μπορούσα, ούτε έπρεπε να της πω «κάτσε εδώ». Θα ήταν άδικο. Κι άδικος δεν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου. Τουλάχιστον συνειδητά. Με το που έκλεισαν λοιπόν τα σχολεία, δεν έχασαν ούτε μέρα...Τι μέρα δηλαδή, ούτε ώρα δεν έχασαν.
Κοιμήθηκα μπαμπάς και ξύπνησα εργένης. Μέχρι και την Τσόκο (μου) πήραν. Μπαίνω στο σπίτι και πιάνω κουβέντα με το χρυσόψαρο... Αυτό μου άφησαν.

Το μόνο που με παρηγορεί είναι ότι όταν κατέβω Κρήτη, θα κάνουμε διακοπές σαν οικογένεια, έπειτα από 4 χρόνια... Δεν το λες και λίγο! Απορώ με αυτούς που απολαμβάνουν την... εργένικη ζωή και τη μοναξιά. Απορώ με όσους προτιμάνε ένα άδειο σπίτι από ένα γεμάτο. Που θέλουν ησυχία... Μακριά από μένα τέτοια συμφορά...

Πόσο θέλει ακόμη για τον χειμώνα; Δυο-τρεις μήνες; Άντε να έρθει... Υπομονή!

Νίκος Συρίγος - Διευθυντής Onsports.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved