Κάθε μέρα είναι γιορτή!

Η αλήθεια είναι ότι θα ήταν πολύ ευκολότερο να γράψω τι δεν έχει αλλάξει στη ζωή μου, από τη στιγμή που έγινα μπαμπάς. Τώρα που το σκέφτομαι, μου φαίνεται εξίσου εύκολο, να γράψω και τι έχει αλλάξει. Δυο λέξεις φτάνουν: Τα πάντα. Κι ας μην έγινα πρώτη φορά μπαμπάς με τον… παραδοσιακό τρόπο. Βλέπετε, η Εύα, η μεγάλη μας, ήρθε στη ζωή μου όταν ήταν 13 μηνών… Δώρο από το εξωτερικό! Η μικρή μου Ολλανδέζα μπήκε κυριολεκτικά σαν τυφώνας στην καθημερινότητα ενός ανθρώπου που μέχρι τότε ήταν το μεσημέρι στην εφημερίδα και το βράδυ κάπου εκεί έξω… Ε, το πρώτο που άλλαξε ήταν το «κάπου εκεί έξω». Έγινε ΜΕΣΑ! Από 13 μηνών μέχρι σήμερα που είναι 15 χρονών η Εύα κοιμάται πολύ. Κι όταν λέμε πολύ, εννοούμε ΠΟΛΥΥΥΥΥΥ. Είναι κάτι σαν την «Ωραία Κοιμωμένη». Οπότε πού «κάπου εκεί έξω» να πας όταν το παιδί ξυπνάει στις 5 από το μεσημεριανό ύπνο και ξανακοιμάται στις 8 για… βράδυ; Γίνεσαι η χαρά του dvd club…

Με την Έλενα, πάλι, δεν είχαμε τέτοιο πρόβλημα. Για την ακρίβεια έχουμε το ακριβώς αντίθετο… πρόβλημα. Κοιμάται με αίτηση και ξυπνάει, αν, κάποιος, κάπου, κάποτε γυρίσει σελίδα στο βιβλίο που διαβάζει. Η θεωρία της σχετικότητας, έχει γίνει πράξη… αϋπνίας για το πιο ξύπνιο παιδί στον πλανήτη! Στα οκτώ χρόνια κοινής συμβίωσης με την αδερφή της, οι φορές που η Έλενα ξύπνησε μετά την Εύα είναι… ΠΟΤΕ!

Μετά ήταν το μπάνιο. Στη θάλασσα. Προ παιδιών, ο πιο βαρύς «εξοπλισμός» ήταν η πετσέτα μου. Μετά παιδιών, ο πιο ελαφρύς ζυγίζει πάνω από 150 κιλά. Ομπρέλα, σκηνή, ψυγείο,2-3 τσάντες (ρούχα, ξανά ρούχα, ψάθες, αντηλιακά, πατατάκια, κοκ, πασατέμπος για να περνάει η ώρα έχω λέγετε!)… Κι όλα αυτά για μια βουτιά… Δύο. Μία στη θάλασσα και μία στον ιδρώτα… Άσε που όταν βουτήξεις είσαι κάτι μεταξύ Baywatchκαι Φελπς… Έτοιμος να δράσεις ανά πάσα στιγμή!

Θα μπορούσα να γράφω για ώρες. Για μέρες. Σας είπα. Τα πάντα αλλάζουν όταν γίνεσαι μπαμπάς… Με το κυριότερο ότι χορταίνεις αγάπη! Βαθιά και άδολη… Αυτή που μπορούν να νιώσουν μόνο οι γονείς, άντε και οι σκύλοι... Τα παιδιά είναι αγάπη, στοργή και Proderm! Aκριβώς αυτό! Είναι μια έκρηξη συναισθημάτων… Είναι ΕΡΩΤΑΣ! Ο πιο μεγάλος έρωτας της ζωής μας… Είναι η ξεκούραση μετά από μια κοπιαστική μέρα. Το ρεζερβουάρ αγάπης που ξαναγεμίζει στο πρώτο χάδι και στο πρώτο φιλί, όταν γυρίζεις σπίτι…

Άκουσα για τον διαγωνισμό της Proderm «Daddy is Cool»... Ναι, αυτό που μπορούν να μπουν τα παιδιά σου (με τη βοήθεια της μαμάς τους) και να γράψουν ένα μήνυμα για τον μπαμπά, πάνω σε ένα trendy & cool μπλουζάκι, με αφορμή τη γιορτή του… Είναι και άκρως διασκεδαστικό και γρήγορο αφού επιλέγεις μέσα από μία μεγάλη συλλογή από έτοιμες fun φράσεις – δες παρακάτω μερικά μπλουζάκια για να εμπνευστείς – και μπαίνεις αυτόματα σε κλήρωση για να το κερδίσεις!

 

 

Για μένα, από τότε που έγινα μπαμπάς κάθε μέρα είναι γιορτή… Ε ναι! Αυτό θα γράψω: «Εύα, Έλενα, μαζί σας κάθε μέρα είναι γιορτή!»

Κάθε μέρα είναι γιορτή!
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved