«Κυρ-Σπύρο είδες που τα όνειρα γίνονται αληθινά…», γράφει ο Νίκος Συρίγος!

Ο Νίκος Συρίγος ευχαριστεί τον Θεό και κάποιους... ακόμη για τη χαρά που έδωσαν σε έναν άνθρωπο που γεννήθηκε για να αντέχει.

Νίκος Συρίγος
«Κυρ-Σπύρο είδες που τα όνειρα γίνονται αληθινά…», γράφει ο Νίκος Συρίγος!

Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου άκουγα Νταλάρα. Παντού. Στο σπίτι, στο αυτοκίνητο, σε συναυλίες, στην Ιερά Οδό, στον Ζυγό, στο Περοκέ, στο Αττικόν, στο Παλλάς... Όπου τραγούδαγε ο Νταλάρας, σύσσωμη η οικογένεια Συρίγου έδινε το «παρών». Και ποτέ μόνο μια φορά! Γιατί μία ίσον καμία... Έτσι έλεγε ο κυρ-Σπύρος. Ο πατέρας μου. Μεγαλώνοντας κι ας... πρόδωσα τον Νταλάρα για τον (έναν) Αντώνη Ρέμο, ευχαριστούσα τον κυρ-Σπύρο γιατί συνειδητά ή απλά από σύμπτωση, μεγαλώνοντάς μας με Νταλάρα, μας χάρισε μουσική παιδεία.

Γιατί ότι κι αν πεις για τον Νταλάρα, δεν μπορείς να μην του αναγνωρίσεις ότι δεν τραγούδησε ΠΟΤΕ «σκουπίδια»... Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα... Είναι μια φωτό που έλαβα στο mail μου πριν από λίγες μέρες. Ένα κλικ για ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Κι είναι το όνειρο ενός ανθρώπου 67 χρονών που από την πρώτη στιγμή που κατάλαβε τη ζωή μέχρι σήμερα... αντέχει!

Με ... μέσον τον Γιαννάκη τον Άγα, τον πιο φανατικό Νταλαρικό στην Ελλάδα, έναν τρελό Συριανό που θα πάει να δει Νταλάρα στο πέρας της γης ακόμη κι αν πει έναν στίχο από ένα τραγούδι (μην σας πω ακόμη κι αν απλά... βήξει), ο κυρ-Σπύρος όχι μόνο γνώρισε από κοντά τον «Γιώργο» αλλά κάθε φορά πλέον που πάνε σε μια συναυλία/παράσταση στο τέλος θα βρεθούν για τα συχαρίκια!

Θα μπορούσα να γράψω... παπάδες για τη χαρά που νιώθω επειδή ο κυρ-Σπύρος έκανε το όνειρο του πραγματικότητα! Δεν θέλω... Μου αρκεί να ρίξω μια ματιά σε αυτή τη φωτό και να σκεφτώ πως τώρα πια την ώρα που ο κυρ-Σπύρος θα πιάνει κάνα ρεφρέν για να φτιάξει το κέφι στην κυρά-Ρένα όταν ανεβαίνουν μαζί τον ανήφορο της ζωής, θα θυμάται πως για τον «Γιώργο» είναι πια ο «καπετάνιε μου!»... Α... Και πως θα φάνε κάνα ψαράκι στη Σύρα το καλοκαίρι... Αρκεί να τα φέρει καλά η ζωή και να σηκωθεί η κυρά... Ε θα σηκωθεί! Εδώ γνώρισες τον Νταλάρα...

Νίκος Συρίγος
Δημοσιογράφος-Διευθυντής onsports.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved