«Μπαμπά, έχουμε πει να μην λέμε "μπαμπά" στο σχολείο!»- Γράφει ο Νίκος Συρίγος

Ο Νίκος Συρίγος γράφει για την... συνωμοσία της Έλενας με τους συμμαθητές της για καλό σκοπό.

Νίκος Συρίγος
«Μπαμπά, έχουμε πει να μην λέμε "μπαμπά" στο σχολείο!»- Γράφει ο Νίκος Συρίγος

Κάθε διάλογος που ανοίγω με την Έλενα δεν ξέρω ποτέ που και πως θα καταλήξει. Βλέπετε αυτό το μικρό ζιζάνιο είναι ικανό να σου πει ατάκες που θα σε στείλουν! Όπως αυτή, πριν λίγες μέρες. Η αρχή της κουβέντας με το τέλος της ήταν η μέρα με τη νύχτα. Και εξηγούμαι:

Έλενα: «Μπαμπά τα αγόρια στο σχολείο για να πάω από τη μία μεριά της αυλής στην άλλη, μου ζητάνε εισιτήριο»
Μπαμπάς (με ύφος... Αλ Πατσίνο στο Νονό): «Να πεις στα αγοράκια ότι την επόμενη φορά που θα ζητήσετε εισιτήριο θα έρθει ο μπαμπάς μου να σας το... πληρώσει».
Έλενα: «Βρε μπαμπά, αφού έχουμε συμφωνήσει με την κυρία να μην λέμε «μπαμπά» στο σχολείο, ειδικά όταν είναι ο Κωνσταντίνος μπροστά! Δεν θέλουμε να του θυμίζουμε τον μπαμπά του...».
Μπαμπάς (ζουμί): «Τι λες μωρό μου; Τι λες μωρό μου;;; Μπράβο σας!!!»

Όσοι κάνουν τον κόπο και διαβάζουν τις μικρές μας ιστορίες, θυμούνται πως ο Κωνσταντίνος «έχασε» τον μπαμπά του πριν λίγο καιρό... Αυτούς που δεν θα χάσει όμως ποτέ είναι οι φίλοι και οι φίλες του!

Αυτούς που θες στα δύσκολα, είτε 7 χρονών είσαι είτε 77... Δεν ξέρω τι λένε οι ψυχολόγοι γι΄αυτά τα θέματα. Νιώθω όμως πως η συνωμοσία των παιδιών και της κυρίας Κατερίνας είναι όχι απλά βαθιά ανθρώπινη αλλά σοφή.

Μπράβο σε όλους!

Νίκος Συρίγος
Δημοσιογράφος-Διευθυντής onsports.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved