Μωράκι παίζει κρυφτό με τη γάτα

Τρέχει η γάτα να κρυφτεί και το μωρό προσπαθεί να τη βρει.

Το κρυφτό είναι το παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά από μωρά ακόμα.

Σκεφτείτε πόσες φορές κρύβετε με τα χέρια σας το πρόσωπό σας και όταν ξαφνικά αναφωνείτε «σε βλέπω», το μωρό ξεκαρδίζεται.

Μεγαλώνοντας, τρέχει να κρυφτεί πίσω από μαξιλάρια και κουρτίνες,- θεωρώντας ότι έχει βρει την τέλεια κρυψώνα- κάτω από τα σκεπάσματα ή πίσω από τις κουρτίνες.

Στο βίντεο που θα δείτε, δεν είναι το μωρό εκείνο που κρύβεται αλλά η γάτα του σπιτιού.

Βρίσκει κάθε φορά μια άλλη κρυψώνα – όχι και τόσο διαφορετική είναι η αλήθεια – και δείχνει να εκπλήσσεται που το μωρό με τον παππού του, την ανακαλύπτουν τόσο εύκολα.

Γιατί είναι σημαντικό να παίζετε με το παιδί σας «κρυφτό»;

Το «κρυφτό» ή αλλιώς «κουκου-τσα» είναι από τα πιο αγαπημένα παιχνίδια του παιδιού. Σύμφωνα με τους ειδικούς είναι απαραίτητο παιχνίδι για την εξέλιξη του παιδιού κι οι λόγοι είναι αρκετοί. Μέσω αυτού ενθαρρύνεται η κοινωνική ανάπτυξη, αυξάνονται οι κινητικές δεξιότητες ενώ αναπτύσσεται κι η αίσθηση του χιούμορ.

Ήδη, από την ηλικία των 5-6 μηνών, το παιδί καταλαβαίνει την έννοια του «κουκου-τσα», όταν κλείνετε τα μάτια σας κι αυτό αρχίζει να γελάει. Οπότε μην χάνετε την ευκαιρία να απολαύσετε υπέροχες στιγμές με το μωρό σας, παίζοντας αυτό το τόσο απλό παιχνίδι. Το κρυφτό άλλωστε, αρέσει σχεδόν σε όλα τα παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved