Μωράκι βλέπει χιόνι για πρώτη φορά και η αντίδρασή του είναι μοναδική

Κοιτάζει γύρω του με απορία το χιονισμένο τοπίο.

Τα μωρά δεν αντιδρούν με τον ίδιο τρόπο όταν πρωτοαντικρίζουν κάτι καινούριο. Άλλα ενθουσιάζονται, άλλα είναι πιο επιφυλακτικά κι άλλα μπορεί να βάλουν τα κλάματα.

Κάτι αντίστοιχο συνέβη και με το μωράκι που θα δείτε στο βίντεο. Οι γονείς του το έντυσαν στα λευκά, του φόρεσαν και σκουφί και βγήκαν έξω στο χιόνι.

Το μωρό κοιτάζει γύρω του το χιονισμένο τοπίο χωρίς να δείχνει ενθουσιασμό ή δυσαρέσκεια. Η μόνη αντίδρασή του είναι όταν πέφτουν νιφάδες χιονιού στο πρόσωπό του και προσπαθεί να τις απομακρύνει με τα χεράκια του.

Πότε να βγάλετε το μωρό στα χιόνια

Στις σκανδιναβικές χώρες, δεν είναι ασυνήθιστο οι γονείς να βγαίνουν με τα μωρά βόλτα στο χιόνι και να τα αφήνουν να κοιμηθούν στο καρότσι σε θερμοκρασίες έως -10 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC. Κάτι τέτοιο φαντάζει υπερβολικό στους γονείς άλλων χωρών που δεν έχουν συχνά χιόνι ή τέτοιες πολικές θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τους παιδιάτρους, τα μωρά δεν κινδυνεύουν να αρρωστήσουν από το κρύο όπως πιστεύουν οι περισσότεροι γονείς. Οι όποιες επιπλοκές μπορεί να υπάρξουν σχετίζονται με την υποθερμία. Η Janice Montague, MD, διευθύντρια παιδιατρικής στο Good Samaritan Hospital, συμβουλεύει τους γονείς αν θέλουν να βγάλουν το μωρό έξω στο κρύο και το χιόνι να το κάνουν αφού το ντύσουν σωστά και ζεστά, και στην ιδανική περίπτωση, όχι περισσότερο από μερικά λεπτά.

Φυσικά, εξαρτάται πόσο μηνών είναι το μωρό. Αν δεν έχει κλείσει τους έξι μήνες καλό είναι να αποφύγετε μια βόλτα στα χιόνια ειδικά αν οι θερμοκρασίες παραμένουν χαμηλές και φυσάει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved