Μαμά πιάνει το μωρό της τη στιγμή που αρχίζει να …πετάει

Η μικρούλα παραμένει ατάραχη.

Θυμάστε την παιδική ταινία « Ψηλά στον ουρανό» με τον ηλικιωμένο χήρο , τον Κάρλ Φρέντρικσεν και τον μικρό εξερευνητή της άγριας φύσης, τον Ράσελ, οι οποίοι πετούν μέσα σε ένα σπίτι που κρέμεται από μπαλόνια γεμισμένα με ήλιον;

Φανταστείτε λοιπόν αυτό να συμβαίνει στην πραγματικότητα με ένα μωρό ( και χωρίς το σπίτι).

Για την ακρίβεια δεν χρειάζεται να το φανταστείτε καθώς συνέβη σε μια μικρή μπέμπα στην οποία είχαν δέσει πολύχρωμα μπαλόνια στο πλαίσιο εκδήλωσης ( γενεθλίων ή βάφτισης).

Η μικρούλα είναι καθιστή πάνω στο τραπέζι και ξαφνικά αρχίζει να ίπταται. Η κάμερα κατέγραψε τη στιγμή που σηκώνεται σιγά σιγά στον αέρα με τη βοήθεια των μπαλονιών φυσικά, αλλά ευτυχώς η μητέρα της τη βλέπει, τρέχει και την πιάνει.

Ατυχήματα και παιδί

Σύμφωνα με έρευνες, το 80% των παιδικών ατυχημάτων γίνονται μέσα στο ίδιο το σπίτι και το 20% εκτός. Ειδικά, σε παιδιά έως 3 ετών, το ποσοστό είναι εντυπωσιακά μεγάλο. Πέρα, λοιπόν, από τους γνωστούς κινδύνουςόπως, πρίζες, κάγκελα, μπαταρίες, αιχμηρά αντικείμενα, χημικά προϊόντα κ.α., υπάρχουν και άλλοι, που ενδεχομένως να μη φανταζόμαστε ή να μη δίνουμε την πρέπουσα σημασία.

Πού κρύβεται ο κίνδυνος και πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι γονείς

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved