Δείτε τις πιο αστείες αντιδράσεις μωρών όταν τα φιλούν οι γονείς τους (vid)

Γονείς «πνίγουν» στα φιλιά το μωρό τους.

Δείτε τις πιο αστείες αντιδράσεις μωρών όταν τα φιλούν οι γονείς τους (vid)

Το φιλί λειτουργεί ως ένδειξη αγάπης και λατρείας.

Άλλωστε, το φιλί και το χάδι δίνουν στο παιδί μας τα κατάλληλα εφόδια να μάθει και εκείνο με τη σειρά του να εκφράζει τα συναισθήματά του, την αγάπη και τη τρυφερότητα.

Από μωράκια ακόμα οι γονείς δεν σταματούν να τα φιλούν. Όλες τις ώρες: όταν ξυπνάνε, όταν τα αλλάζουν, όταν παίζουν μαζί τους, όταν τα κάνουν μπάνιο, όταν τα βάζουν για ύπνο.

Και μιας και ο λόγος για φιλιά, συχνά τίθεται το ερώτημα κατά πόσο είναι σωστό να φιλούν οι γονείς τα παιδιά στο στόμα.

Σύμφωνα με την ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Μόσχα «δεν υπάρχει κάτι άσχημο ή πονηρό στο να φιλήσει ο γονιός το παιδί του στο στόμα όταν αυτό βέβαια βρίσκεται στη πολύ μικρή ηλικία. Καλύτερα όμως να το αποφύγει, όχι για λόγους «ηθικής» αλλά επειδή το παιδί δεν έχει αναπτύξει ακόμη τη δική μας αντοχή στα μικρόβια. Μπορεί να είμαι ο γονιός του, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είμαι απαλλαγμένος από μικρόβια που μπορώ να του μεταδώσω. Υπάρχει βέβαια και η μερίδα των γιατρών που υποστηρίζουν ότι ας μην είμαστε τόσο πια προσεκτικοί με την μετάδοση μικροβίων στο παιδί, ας το αφήσουμε να βάλει κάτι στο στόμα του που δεν είναι τόσο καλά πλυμένο ή ας το γλύψει κάποιες φορές και ο σκύλος που μπορεί να υπάρχει στο σπίτι, έτσι ώστε να αναπτύξει αντισώματα».

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς αντιδρούν τα μωρά στα φιλιά των γονιών τους; Γελάνε; Διασκεδάζουν ή δυσανασχετούν;



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved