Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το DNA τεστ πατρότητας!

Ποιος είπε ότι υπάρχει μόνο ένα τεστ DNA με το οποίο μπορεί ένα παιδί να διαπιστώσει ποιος είναι ο πατέρας του;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το DNA τεστ πατρότητας!


Μπορεί το τεστ ανάμεσα σε πατέρα και παιδί να είναι το πιο γνωστό και διαδεδομένο, όμως δεν υπάρχει μόνο αυτό, σύμφωνα με την επιστημονική ομάδα της DNAlogy.
Για να υπάρξει επιστημονικά μία έγκυρη απάντηση υπάρχουν και άλλα άτομα από την οικογένεια που μπορούν να ελεγχθούν. Ας πάρουμε όμως τα τεστ DNA με τη σειρά για την καλή κατανόησή τους.


Τεστ για πατέρα και παιδί: Είναι η πιο κλασική μέθοδος για τη βιολογική σύνδεση ενός «υποψήφιου» πατέρα με το παιδί του το οποίο φέρει κατά 50% το DNA του από εκείνον και κατά 50% από τη μητέρα του. Γι' αυτό και η συμμετοχή της τελευταίας στο τεστ δίνει αποτέλεσμα εξίσου έγκυρο αλλά μεγαλύτερης ακρίβειας, όμως συνεχίζει να παραμένει προαιρετική.


Τεστ για παιδί και παππούδες: Αν ο πατέρας αδυνατεί για οποιονδήποτε λόγο να δώσει δείγμα του DNA του μπορούν να επιστρατευτούν οι γονείς του, ο παππούς και η γιαγιά του παιδιού δηλαδή ώστε να προκύψει ένα αποτέλεσμα με πιθανότητα μεγαλύτερη του 99.99%.


Τεστ για παιδί και αδέλφια: Αν αποδεδειγμένα ο «υποψήφιος» πατέρας έχει αναγνωρισμένα παιδιά, τότε το παιδί που αναζητά τον βιολογικό του πατέρα μπορεί να συγκρίνει το υλικό του με εκείνο των «υποτιθέμενων» αδελφών του. Σε αυτή την περίπτωση συνιστάται και η συμμετοχή της μητέρας. Και αυτό γιατί το δικό της υλικό θα βοηθήσει στον διαχωρισμό του DNA του παιδιού που κάνει το τεστ σε μητρικής και πατρικής προέλευσης και ύστερα αυτό το υλικό θα συγκριθεί με εκείνο των «υποτιθέμενων» αδελφών του. Όσα περισσότερα είναι τα αδέλφια, τόσο πιο σαφές θα είναι το αποτέλεσμα που θα προκύψει.


Τεστ για παιδί, θείο και παππού: Η συγκεκριμένη μέθοδος συνιστάται όταν το παιδί είναι αγόρι και επιστρατεύονται σ' αυτήν ο αδελφός του «υποψήφιου» πατέρα ή ο πατέρας του, ο παππούς δηλαδή του παιδιού. Οι τρεις άντρες έχουν το ίδιο Υ χρωμόσωμα στο DNA τους καθώς αυτό μεταφέρεται αυτούσιο στους αρσενικούς απογόνους της οικογένειας. Αν είναι ίδιο, τότε ο μικρός είναι πιθανότατα γιος του «υποψήφιου» πατέρα.


Τεστ για παιδί και άλλους συγγενείς: Αν υπάρξει συνδυασμός συγγενών οποιουδήποτε βαθμού, τότε μπορεί να βρεθεί η πατρότητα του παιδιού που την αναζητεί. Ο συνδυασμός αυτός πρέπει να είναι όμως κατάλληλος, γι' αυτό αν αποκλείονται όλοι οι παραπάνω τρόποι και πρέπει να υποβληθείτε σε αυτόν, θα πρέπει να απευθυνθείτε στους ειδικούς που θα σας δώσουν και τις αναγκαίες κατευθύνσεις ως προς την επιλογή των κατάλληλων συγγενών.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved