Γνωρίστε την Ελισάβετ - Το κορίτσι που είναι performer στην Disneyland στο Παρίσι (pics)

Πώς μοιάζει αλήθεια να είσαι performer στην Disney;

Μαργαρίτα Νικολάου
Γνωρίστε την Ελισάβετ - Το κορίτσι που είναι performer στην Disneyland στο Παρίσι (pics)

Την Ελισάβετ Πετράκη (όπως είναι ολόκληρο το όνομά της) τη γνώρισα πριν από 5 χρόνια στην παράσταση «Η Μελωδία της Ευτυχίας», όπου συμμετείχε μαζί με την κόρη μου.

Ένα αστέρι έλαμπε από πάνω της και φαινόταν ότι θα έκανε υπέροχα πράγματα στη ζωή της. Από την ηλικία των 4 έκανε χορό (μπαλέτο, μοντέρνο, χιπ χοπ, κλακέτες) και ήταν στις μαζορέτες Βριλησσίων για 5 χρόνια. Είναι 21 ετών και πήγε στο Παρίσι ένα μήνα αφότου έκλεισε τα 18. Τελείωσε το σχολείο με αριστείο και παράλληλα έκανε τα καλλιτεχνικά της. Τα τελευταία 3 χρόνια βρίσκεται στο Παρίσι αλλά το φθινόπωρο πρόκειται να ταξιδέψει στο Hong Kong όπου θα δουλέψει στην Hong Kong Disneyland.

Τι κάνει όμως στην Disneyland, πώς βρέθηκε εκεί και πώς μοιάζει η ζωή της; Αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί της και με χαρά μου μίλησε για τη δουλειά της.

Πώς βρέθηκες στην Disneyland;

Πέρασα από ακρόαση στην Αθήνα τον Μάρτιο του 2016. Ήταν η πρώτη οντισιόν που έκαναν ποτέ στην Ελλάδα. Από τα 250+ άτομα πέρασαν μόνο εμένα και άλλη μια κοπέλα! Τους ενημέρωσα ότι θα ήμουν διαθέσιμη μετά την παράσταση της σχολής χορού το ίδιο καλοκαίρι μου και μου έκαναν πρόταση για συμβόλαιο μερικές βδομάδες μετά την ακρόαση.

elisavet petraki instagram 11

Τι κάνεις ακριβώς εκεί;

Δεν μπορώ να σας πω ΑΚΡΙΒΩΣ τι κάνω- η Disney παίρνει πολύ σοβαρά την "μαγεία" και για αυτό ειναι πολύ αναγκαία η εμπιστευτικότητα και η μυστικότητα, όσον αφορά το πώς βοηθάει το κάθε μέλος του cast να κάνουμε ευτυχισμένους μικρούς και μεγάλους. Μάλιστα, όσοι δουλεύουν για την Walt Disney Company λέγονται "cast members", και όχι υπάλληλοι, ο,τι δουλειά και να κάνουν! Γιατί μαζί προσπαθούμε να δημιουργήσουμε την ατμόσφαιρα που κάνει τα πάρκα της Disney το πιο ευτυχισμένο μέρος στον κόσμο! Επίσης, ο κόσμος που έρχεται ονομάζεται "επισκέπτης" και όχι "πελάτης", γιατί ερχόμενοι στην Disneyland έχουν την ευκαιρία να αφεθούν και να ζήσουν αυτήν την μοναδική εμπειρία ξεχνώντας οτιδήποτε μπορεί να τους απασχολεί! Αν τύχει λοιπόν να βρεθείτε ποτέ στο πάρκο μας στο Παρίσι, θα με δείτε να περιτριγυρίζομαι από πολλή μουσική, πολύ χορό και πολλή... χρυσόσκονη!

elisavet petraki instagram 12

Πόσα χρόνια εργάζεσαι εκεί;

Εργάζομαι στο πάρκο στο Παρίσι πάνω από 3 χρόνια. Ήρθα εδώ με το που έκλεισα τα 18 με σκοπό να μείνω για 3 μήνες... και τώρα στα 21 είμαι τρισευτυχισμένη να ανακοινώσω ότι πρόσφατα υπέγραψα συμβόλαιο για το πάρκο μας στο Hong Kong όπου θα μετακομίσω σε λιγότερο από δύο μήνες!

disney

Σου αρέσει αυτό που κάνεις; Τι σου αρέσει περισσότερο;

Αγαπώ αφάνταστα τη δουλειά μου. Νιώθω τεράστια τιμή το να έχω την ευκαιρία και να έχω επιλεχθεί να εκπροσωπήσω χαρακτήρες της Disney που έχουν σχεδιαστεί με τέτοια αξιοσημείωτη λεπτομέρεια και που είναι τόσο σημαντικοί σε τόσους πολλούς ανθρώπους ανά τον κόσμο. Καμιά φορά χάνομαι στην ρουτίνα και στο άγχος της δουλειάς και πιάνω τον εαυτό μου να ξεχνάει πόσο τυχερή είμαι που εγώ σαν Ελισάβετ βρίσκομαι στη θέση να κάνω τα όνειρα ανθρώπων που ούτε καν γνωρίζω πραγματικότητα.Κάνοντας αυτό στο οποίο έχω εκπαιδευτεί τόσα χρόνια και που μου έλεγαν ότι δεν μπορεί να σταθεί μόνο του σαν επάγγελμα. Μου αρέσει να αποδεικνύω τον κόσμο λάθος και όταν ακούω το "Κατέβα στα σύννεφα" να λέω "Λυπάμαι που δεν είσαι εδώ ψηλά, η θέα είναι μαγική!"

elisavet petraki instagram 13

Ποιες είναι οι αντιδράσεις των παιδιών όταν βλέπουν τους αγαπημένους τους ήρωες;

Οι αντιδράσεις τους είναι πάντα πολύ ενδιαφέρουσες. Πολλές φορές εκπλήσσουν ακόμα και τους γονείς τους. Κάποια παιδάκια που κανονικά είναι πολύ ντροπαλά έρχονται και ξαφνικά μιλάνε με την Άριελ σαν να είναι φιλαράκια από παλιά. Κάνουν ερωτήσεις σχετικά με την ιστορία τους και μοιράζονται μυστικά... Άλλες φορές παιδάκια που τα ακούμε από τον διάδρομο να μιλάνε δυνατά και με αυτοπεποίθηση, όταν τελικά αντικρίζουν μια αληθινή πριγκίπισσα, τα χάνουν! Στέκονται αμήχανα ή κρύβονται πίσω από τους γονείς τους! Η αλλαγή στην ενέργεια τους είναι εμφανής και οι γονείς απολογητικά αποκρίνονται "Μα εσύ δεν βάζεις γλώσσα μέσα σου κανονικά, τι έπαθες;". Είναι σίγουρα ενδιαφέρον για μένα να παρατηρώ τη συμπεριφορά τους και το πως τελικά πολλές φορές νιώθουν πιο άνετα και φεύγουν με ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη!

Περιέγραψέ μας ένα αστείο περιστατικό;

Γενικά είναι πολύ αστείο το πόσο... δημιουργικά γίνονται τα παιδιά για να εντυπωσιάσουν την αγαπημένη τους πριγκίπισσα. Βγάζουν πράγματα από τη φαντασία τους όπως φανταστικά αδέρφια, κατοικίδια κλπ. Θυμάμαι μια φορά μια μικρή έβαλε τα κλάματα όταν η μαμά της της είπε ότι δεν μπορούν να πάρουν την Άριελ στο σπίτι..! Πολλές φορές είναι ξεκαρδιστικό και απρόοπτο το πόσα πράγματα αποφασίζουν να εκμυστηρευτούν στους χαρακτήρες για τη ζωή τους και την οικογένεια τους. Και βλέπεις τους γονείς πίσω να μην ξέρουν πως αντιδράσουν!

elisavet petraki instagram 2

Θα συμβούλευες κορίτσια και αγόρια σαν και εσένα να δοκιμάσουν την τύχη τους στην Disneyland;

Φυσικά! Ειδικά αν αγαπούν τη Disney, οι επιλογές είναι απεριόριστες! Στο πάρκο μας στο Παρίσι έχουμε 15.000 cast members και 500 διαφορετικά επαγγέλματα. Ο καθένας μπορεί να βρει κάτι που να του ταιριάζει και που να ανταποκρίνεται στις δυνατότητες του. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε σε αυτόν τον σύνδεσμο: http://careers.disneylandparis.com/en

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες της Ελισάβετ, στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved