Παιδικό αντιηλιακό και αντιηλιακή προστασία για βρέφη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Το αντιηλιακό είναι εξαιρετικά σημαντική υπόθεση για όλον τον πληθυσμό της γης, ανεξαρτήτου ηλικίας, ωστόσο τα παιδιά και τα μωρά απαιτούν την αμέριστη προσοχή σας όταν εκτίθενται στον ήλιο. Το αντηλιακό για παιδιά με υψηλό δείκτη προστασίας είναι απαραίτητο όλον τον χρόνο -ακόμα και τον χειμώνα- αν και δυστυχώς πολλοί γονείς κακώς το αμελούν.

Παιδικό αντιηλιακό και αντιηλιακή προστασία για βρέφη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε

Ποια χαρακτηριστικά όμως πρέπει να έχει το κατάλληλο αντηλιακό για παιδιά και η ιδανική αντιηλιακή προστασία για βρέφη;

  1. Το αντιηλιακό για παιδιά πρέπει να είναι ευρέως φάσματος, δηλαδή να προστατεύει παράλληλα από τις UVA και τις UVB ακτίνες.
  2. Το παιδικό αντιηλιακό -το ίδιο και η αντιηλιακή προστασία για βρέφη- πρέπει να έχει δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30SPF.
  3. Αν και δεν υπάρχει η ιδανική μορφή παιδικού αντιηλιακού, επιλέξτε όποια σας βολεύει περισσότερο όταν εφαρμόζετε το αντιηλιακό για παιδιά, που μπορεί να είναι σε μορφή gel, lotion και spray. Θυμηθείτε ότι πρέπει να το απλώνετε ανά δύο ώρες, αλλά και μετά από βουτιά στη θάλασσα -κι ας είναι water resistant, αφού εκτός από τη θάλασσα και η πετσέτα που θα σκουπίσετε τους μικρούς θησαυρούς σας ενδέχεται να απομακρύνει το στρώμα προστασίας.
  4. Η αντιηλιακή προστασία για βρέφη και ειδικά για παιδιά πρέπει να είναι προσβάσιμα ανά πάσα στιγμή. Γιατί χρειάζεται να τα ανανεώνεται και στη βόλτα σας στην πόλη, όχι μόνο στη θάλασσα. Έχετε ένα αντηλιακό στην τσάντα της βόλτας καθημερινά και άλλο ένα παιδικό αντηλιακό στην τσάντα θαλάσσης.
  5. Επιλέξτε ένα παιδικό αντιηλιακό που να είναι υποαλλεργικό. Επίσης, τόσο το αντηλιακό για παιδιά, όσο και η κρέμα για αντιηλιακή προστασία για βρέφη, πρέπει να είναι fragrance free και PABA free (Παρα-Αμινοβενζοϊκό οξύ), ένα χημικό στοιχείο που προκαλεί ερεθισμό στα ευαίσθητα δέρματα. Πριν το εφαρμόσετε στα παιδιά σας, δοκιμάστε μια μικρή ποσότητα αντιηλιακού στον καρπό τους. Περιμένετε μερικά λεπτά για να δείτε αν ερεθίζετε το δέρμα.

Πώς πρέπει να εφαρμόζετε το παιδικό αντιηλιακό;

Αφού λοιπόν διαλέξατε το κατάλληλο αντιηλιακό για παιδιά και την αντιηλιακή προστασία για τα βρέφη σας, διαβάστε παρακάτω πώς πρέπει να το εφαρμόσετε ώστε να εξασφαλίσετε την καλύτερη δυνατή ασπίδα ενάντια στη βλαβερή ακτινοβολία.

- Εφαρμόστε το παιδικό αντιηλιακό σε όλες τις επιφάνειες της επιδερμίδας που εκτίθενται στον ήλιο 20 λεπτά πριν την προγραμματισμένη έξοδό σας -είτε στην παραλία είτε στην πόλη. Τα αντιηλιακά χρειάζονται λίγο χρόνο μέχρι να απορροφηθούν.

- Προσοχή, μην ξεχνάτε κανένα σημείο του δέρματος! Η αντιηλιακή προστασία για βρέφη και το αντηλιακό για παιδιά πρέπει να καλύπτει όλα τα σημεία του σώματος, όχι μόνο τον κορμό. Εκτός από πλάτη, χέρια, παλάμες και στήθος, μην ξεχνάτε τα πόδια και τις πατούσες, αλλά και το πρόσωπο, τα αυτιά, τη μύτη, το μέτωπο, τον σβέρκο και τον λαιμό. Το παιδικό αντιηλιακό πρέπει να εφαρμόζεται παντού, ακόμα και στα χείλη (αναζητήστε τα ειδικά lip balms με αντηλιακή προστασία). Στη θάλασσα εφαρμόστε το αντηλιακό και εκεί που εφάπτεται το μαγιό με το σώμα, καθώς ενδέχεται με το παιχνίδι να μετακινηθεί.

v article 30940

Στην περίπτωση του παιδικού αντιηλιακού το «πάρα πολύ» είναι καλύτερο από το «πολύ λίγο», οπότε μην είστε φειδωλοί με την εφαρμογή, καθώς είναι εξαιρετικά σημαντικό να έχουν καλυφθεί με ένα επαρκές στρώμα όλες οι περιοχές του σώματος.

Καλές βουτιές!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved