Ραντεβού στον ήλιο: Πώς θα βιώσεις την απόλυτη ουζοκατάσταση αυτή τη Σαρακοστή

Τώρα που η θερμοκρασία «ανεβαίνει» και η μέρα «μεγάλωσε», έφτασε η στιγμή να οργανώσεις -και να δώσεις- τα καλύτερα ραντεβού στον ήλιο για να βιώσεις τη σαρακοστιανή ουζοκατάσταση.

Ραντεβού στον ήλιο: Πώς θα βιώσεις την απόλυτη ουζοκατάσταση αυτή τη Σαρακοστή

Αν η πρώτη εικόνα που έρχεται στο μυαλό σου όταν ακούς ή διαβάζεις τη λέξη Σαρακοστή, είναι η απόλυτη ουζοκατάσταση, τότε βρίσκεσαι στο κατάλληλο άρθρο. Μπορεί φέτος να μην νηστέψεις για 40 ημέρες, ενδεχομένως να μην γνωρίζεις καν τα βασικά έθιμα της Σαρακοστής. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως δεν μπορείς να περάσεις καλά με την παρέα σου αυτή την περίοδο.

Τώρα που η θερμοκρασία «ανεβαίνει» και η μέρα «μεγάλωσε», έφτασε η στιγμή να οργανώσεις -και να δώσεις- τα καλύτερα ραντεβού στον ήλιο για να βιώσεις τη σαρακοστιανή ουζοκατάσταση σε όλο της το μεγαλείο. Μην ανησυχείς. Δεν χρειάζεται να ξοδευτείς αλλά ούτε και να διασχίσεις πολλά χιλιόμετρα για να περάσεις καλά. Λίγη έμπνευση, η κατάλληλή παρέα και οι πιο νόστιμοι σαρακοστιανοί ουζομεζέδες αρκούν για να κάνεις τη διαφορά αυτό τον μήνα.

Για να σε βοηθήσουμε, συγκεντρώσαμε και καταγράψαμε πέντε από τις αγαπημένες μας σαρακοστιανές επιλογές που μπορούν να σου εγγυηθούν πως το σκηνικό που ονειρεύεσαι, θα γίνει φέτος πραγματικότητα. Συνέχισε να διαβάζεις, λοιπόν, και οργανώσου καταλλήλως.

Οργάνωσε μία συγκέντρωση με ουζομεζέδες στο μπαλκόνι

Αν έχεις μπαλκόνι στο σπίτι σου, τότε έχεις και ουζοκατάσταση. Σήκωσε την τέντα και άφησε τον ήλιο να «λούσει» την παρέα. Στη συνέχεια, πιάσε το Ούζο Πλωμαρίου και σέρβιρε ένα δροσερό ποτήρι ούζο στα παιδιά. Όσο η παρέα θα ακούει την playlist του Πάριου με τα «θαλασσινά» τραγούδια (μία πρόταση κάνουμε) που θα έχεις ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ, εσύ θα βρίσκεσαι στην κουζίνα και θα φτιάχνεις τους φρεσκότατους ουζομεζέδες σου. Μην πανικοβάλλεσαι, διαβάζοντας τη λέξη κουζίνα. Οι επιλογές που προτείνουμε είναι απλές και δεν θα σε εκθέσουν στα μάτια των φίλων σου. Αν δεν «το έχεις» με τη μαγειρική, μείνε στα βασικά, δηλαδή, στις ελιές, το τζατζίκι, την ταραμοσαλάτα, το χταπόδι, τις σαρδέλες (θα τα βρεις όλα ακόμη και στο μίνι-μάρκετ της γειτονιάς σου). Βασικό «συστατικό» -πέρα από το ούζο- για να στεφθεί με επιτυχία η σαρακοστιανή σου μάζωξη είναι οι οδοντογλυφίδες για να «χτυπάς» τα μεζεδάκια σου.

SOS tip: Μην ξεχάσεις να βεβαιωθείς από το προηγούμενο βραδύ ότι στην κατάψυξή θα υπάρχουν αρκετά παγάκια για να συνοδεύσετε το ούζο σας. Μπορεί να μην είναι ακόμη Καλοκαίρι, αλλά σίγουρα όλο και κάποιος θα ζητήσει.

Διαβάστε περισσότερα στο Queen.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved