Δείτε έναν συναρπαστικό «διάλογο» μαμάς με τον 3 μηνών γιο της (vid)

Μαμά έχει μια απολαυστική κουβεντούλα με τον 3 μηνών γιο της.

Δείτε έναν συναρπαστικό «διάλογο» μαμάς με τον 3 μηνών γιο της (vid)

Συνήθως, τα μωρά στην ηλικία του ενός έτους - ορισμένα και πιο νωρίς- έχουν αρθρώσει τις πρώτες συλλαβές, έστω και χωρίς ιδιαίτερο νόημα.

Τα μωρά μπορούν να καταλάβουν κάποιες λέξεις νωρίτερα από τους 5 μήνες και θα πουν την πρώτη τους λέξη μεταξύ 10 και 12 μηνών. Το λεξιλόγιο ενός παιδιού περιλαμβάνει συνήθως περίπου 50 λέξεις σε 18 μήνες, 100 λέξεις σε 20 μήνες και 14.000 λέξεις σε έξι χρόνια.

Εάν ένα παιδί δεν συμβαδίζει με αυτά τα ορόσημα, αυτό μπορεί να οφείλεται σε ένα πλήθος λόγων.Ασφαλώς, με βάση τα ακουστικά ερεθίσματα που δέχεται το παιδί, οι πρώτες λεξούλες συχνά αντιστοιχούν στα «μα-μα» και «μπα-μπα» . Πολλά παιδιά φωνάζουν μπαμπά κάθε άντρα που συναντούν, επειδή μπαμπάς είναι το όνομα του άντρα που είναι σημαντικός γι’ αυτά αλλά δεν είναι σε θέση να καταλάβουν το βάθος της σχέσης.

Επίσης, ένα παιδί μπορεί να αποκαλεί «νάνα» δηλαδή μπανάνα όλα τα φρούτα γενικώς , επειδή αυτό το όνομα που θυμάται ότι έμαθε πρώτο για ένα μεμονωμένο φρούτο. Με τη βοήθειά σας όμως, το παιδί θα μάθει τη διαφορά ανάμεσα σε ένα αυτοκίνητο και σε ένα φορτηγό, παρότι και τα δύο κινούνται πάνω σε τέσσερις ρόδες.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε με πόση αφοσίωση το μωράκι παρακολουθεί τη μαμά του όταν του μιλάει και με πόση λαχτάρα προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί της λέγοντας τα δικά του.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved