Πώς να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τα παιδικά παιχνίδια

Ξέρουμε πόσο απασχολημένες είστε ειδικά αν το παιδί σας είναι ακόμα μικρό ή έχετε περισσότερα από ένα παιδιά.

Πώς να καθαρίσετε εύκολα και γρήγορα τα παιδικά παιχνίδια

Τα παιχνίδια τους όμως, αυτά που είναι σκορπισμένα παντού στο σπίτι, θα πρέπει να καθαρίζονται συχνά. Επειδή τα βακτήρια και τα ακάρεα αγαπούν τα παιχνίδια όπως και το παιδί σας καλό είναι να μην ξεχνάτε να τα καθαρίζετε τουλάχιστον μια φορά τον μήνα.

Δείτε πώς μπορείτε να τα καθαρίσετε στον λιγότερο δυνατό χρόνο.

Στο πλυντήριο ρούχων

Φροντίστε πρώτα να ελέγξετε τις ετικέτες για ειδικές οδηγίες. Επιλέξτε τη σωστή θερμοκρασία και τις σωστές στροφές στυψίματος. Τα μικρότερα παιχνίδια, τα κατασκευασμένα από σκληρό πλαστικό, τοποθετήστε τα μέσα σε μια πάνινη τσάντα ή μαξιλαροθήκη για να τα εμποδίσετε από το να προκαλέσουν φθορές στον κάδο του πλυντηρίου και για να μην τα ψάχνετε ανάμεσα στα ρούχα της πλύσης.

Στο πλυντήριο πιάτων

Ο καθαρισμός παιχνιδιών στο πλυντήριο πιάτων είναι μια άλλη επιλογή. Το απορρυπαντικό πιάτων και το ζεστό νερό θα τα απολυμάνουν. Αν δεν έχετε πλυντήριο πιάτων, πλύντε τα στο χέρι στον νεροχύτη σας με ζεστό νερό και το απορρυπαντικό πιάτων. Τα μεγαλύτερα παιχνίδια, τα παιχνίδια με ηλεκτρονικά εξαρτήματα και τα ξύλινα παιχνίδια θα πρέπει να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται ξεχωριστά.

Με ξίδι

Για ένα απλούστερο, πιο φυσικό διάλυμα καθαρισμού, σκεφτείτε να προσθέσετε ίσα μέρη νερού και λευκού ξιδιού σε ένα μπουκάλι ψεκασμού. Ψεκάστε τα βρώμικα παιχνίδια με το διάλυμα του ξιδιού και αφήστε τα να καθίσουν για περίπου 15 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε σκουπίσει οποιοδήποτε υπόλοιπο διάλυμα ξυδιού – νερού για να ελαχιστοποιήσετε την παρατεταμένη μυρωδιά ξιδιού. Η μέθοδος καθαρισμού με ξύδι λειτουργεί εξαιρετικά για τα σκληρά παιχνίδια, αλλά δεν είναι ιδανική για τα βελούδινα παιχνίδια ή εκείνα που είναι γεμάτα με αφρολέξ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved